ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

άποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές και τις αξίες μας" μας λέει ο πρωθυπουργός.
Πάμε να δούμε λίγο τις κυβερνητικές αρχές και αξίες (βάλτε και την σημαία της ΕΕ μαζί αν βοηθάει):
Ελληνογερμανική συμφωνία για 70 επανενώσεις οικογενειών τον μήνα, με χρονικό όριο έξι μηνών. Για 4.339 πρόσφυγες, όπου έγινε δεκτό το αίτημά τους από τη Γερμανία, συμπληρώθηκε το προβλεπόμενο εξάμηνο. Υπολογίστε μόνοι σας πόσο χρονικό διάστημα είναι εγκλωβισμένα τα γυναικόπαιδα μαζί με τον Αμίρ, όχι κάτω από 3 χρόνια. Βάλτε τις διεθνείς συμβάσεις προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που στερούνται την ασφάλεια και την οικογένεια στον ιστό της σημαίας κύριε Πρωθυπουργέ.
Human Rights Watch: «Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εγκλωβίζει τους πρόσφυγες σε καταστάσεις παραβίασης των δικαιωμάτων τους, στερώντας τους τη δυνατότητα να βρουν καταφύγιο και εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους σε τρισάθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά, στερώντας από τους περισσότερους τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαδικασίες ασύλου και προστασία υπό το καθεστώς του πρόσφυγα». Δεν ξέρω γιατί αυτές οι αναφορές, οι απελάσεις μια χαρά εφαρμόζονται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας.
Η μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 100 εργαζομένων στην υπηρεσία ασύλου, που λήγουν στο τέλος του έτους, είναι στα πλαίσια «το πλάνο είναι το 2018 να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων ασύλου κατά 30%» του κύριου Μουζάλα;
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς σας κατηγόρησε για καθυστερήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων. Αλήθεια από πότε έχει περάσει η διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό στο Υπουργείο Οικονομικών αντί του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής; Αναφέρει κάπου στην απάντηση του το Υπουργείο Οικονομικών: «από αυτά, έχουν εκταμιευτεί τα 97 εκατ. ευρώ και αναμένεται η εκταμίευση των υπόλοιπων 50. Άλλα 562 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί απευθείας σε διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις, χωρίς να εμπλέκεται στη διαχείρισή τους η ελληνική κυβέρνηση». Σοβαρά τώρα 97+562 εκατομμύρια για να ζούνε σ’ αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού και διαβίωσης και δεν ντρέπεται κανείς σας; Τιμά τις αρχές και τις αξίες σας στην Μόρια να ζούνε σε σκηνές, με τις κουβέρτες να χρησιμοποιούνται  την μια σαν στρώματα και την άλλη σαν σκέπασμα, να μην υπάρχουν εγκαταστάσεις καθαριότητας  για τους πρόσφυγες με κινητικά προβλήματα και με τις γυναίκες και τα παιδιά να είναι ευάλωτα στις σεξουαλικές επιθέσεις;
Να περάσουμε και λίγο στην πραγματικότητα των αριθμών (διαβάζετε και με την υπόκρουση του εθνικού ύμνου για περισσότερη συγκίνηση):
Λέσβος – Μόρια: Περίπου 6.000 άνθρωποι (ενώ έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 2.000 άτομα) στοιβάζονται σε κοντέινερ, σε μεγάλες και μικρές σκηνές. Μεταξύ αυτών 300 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά και 900 με τις οικογένειές τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. https://www.hrw.org/news/2017/10/23/greece-asylum-seekers-abysmal-conditions-islands
Χίος – ΒΙΑΛ: Κοντά στις 2000 οι εγκλωβισμένοοι άντρες, γυναίκες, παιδιά, ΑΜΕΑ, μέσα σε κοντέινερς των 900 ατόμων. 400 πρόσφυγες σε σκηνές εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες μέσα στις λάσπες.
Σάμος: Στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης «hot spot» (sic) με χωρητικότητα 700 ατόμων έχουν εγκατασταθεί 2.413 άνθρωποι!!! Για έλλειψη νερού, ηλεκτροδότησης, κακή ποιότητα φαγητού και για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με παιδιά να μην αναρρώνουν από το κρύωμα είναι οι αναφορές.  Όλοι είδαμε πρόσφατα πρόσφυγες και μετανάστες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές και τέντες για να προφυλαχθούν από τη βροχή.
Και αν δεν έχετε νοιώσει εθνική περηφάνια για την σημαία και τις αξίες μας ανάμεσα στην  Συνθήκη Σένγκεν Δουβλίνο 2, Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δείτε και τις φωτογραφίες από την Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 5» (ναι την Αίγυπτο του δικτάτορα Σίσι) με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΝ, τον Αρχηγό ΓΕΑ, τον Αρχηγό του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού και παρατηρητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να πλημμυρίσετε από το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος της χώρας μας. Για την σταθερότητα που δίνει την ελπίδα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην περιοχή των Βαλκανίων.
Τώρα αν το παιδάκι, προχθές, έχασε την μητέρα του στο ναυάγιο ανοικτά της νησίδας Καλολίμνου και έμεινε ορφανό, καθώς ταξίδευε μόνο μαζί της, υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες τι να κάνουμε…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις