ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Η βιομηχανία «Constellation Brands» (μητρική εταιρειών που παράγουν ποτά και αναψυκτικά) ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτη απώλεια κερδών ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια αγόρασε έναντι 190 εκατ. δολαρίων το 9,9% των μετοχών της «Canopy Growth Corporation», μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές βιομηχανίες καλλιέργειας κάνναβης σε θερμοκήπια άνω των 500.000 τ.μ.
Το πρώτο προϊόν αυτής της «συνεργασίας» είναι η παρασκευή μιας μπύρας που θα περιέχει THC (τετραϋδροκανναβινόλη, η δραστική ουσία της κάνναβης) και θα πωλείται προς «ψυχαγωγική» χρήση αρχικά στον Καναδά και στη συνέχεια σε όσες χώρες επιτρέψουν την πώληση κάνναβης για «ψυχαγωγική χρήση».
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα διευθυντικά στελέχη της «Canopy Growth» είναι μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας (γνωστή για τις ...«ευαισθησίες» της στην καταπολέμηση της φτώχειας) που «δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτάσεων» (σε Κολομβία, Περού, Ινδία, Φιλιππίνες, Κίνα κ.α.), πρώην νομοθέτες, εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας Υγείας και επιχειρηματίες. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το επόμενο διάστημα θα γίνει η «1η Διεθνής Εκθεση Κάνναβης». Εκεί θα πωλούνται, μεταξύ άλλων, σπόροι και φυτά κάνναβης, εξοπλισμός για την καλλιέργειά τους κ.ά. Μεταξύ των χορηγών είναι θυγατρικές εταιρείες ομίλων που διακινούν και εμπορεύονται κάνναβη μέσω διαδικτύου.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Οσο ξεμπλέκει το κουβάρι πίσω από τις προσπάθειες νομιμοποίησης της κάνναβης, όπως κι αν αυτή βαφτίζεται, φαρμακευτική, ιατρική, ψυχαγωγική, από πίσω ξεπροβάλλει ο βρώμικος ρόλος του κεφαλαίου, η δίψα για κέρδη...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις