″ALTSANTIRI.GR″: ΜΙΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ″ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ″...

Με αφορμή την καταψήφιση από το ΚΚΕ της «νιοστής» τροπολογίας Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες (έχουμε χάσει το μέτρημα), ένας τύπος ονόματι Ν. Μωραΐτης, στην ιστοσελίδα «altsantiri.gr» επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ «αυριανισμού», που θα το ζήλευαν και οι χειρότεροι εκπρόσωποί του από το παρελθόν. Αναμασώντας τη γνωστή παλαιοΠΑΣΟΚική λογική ότι «αφού το ΚΚΕ δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τη ΝΔ και τη διαπλοκή», βάλθηκε να αποδείξει ότι ο «αυριανισμός» ζει και βασιλεύει, μόνο που έχει αλλάξει στέγη. Αυτή τη φορά εκπορεύεται από ΣΥΡΙΖΑίους «γκεμπελίσκους» της κακιάς ώρας... Που, εκτός όλων των άλλων, είναι και αστοιχείωτοι.
Τα «επιχειρήματά» του είναι τόσο μπαγιάτικα, που σάπισαν. Ας τα πάρουμε ένα - ένα:
Πρώτο «επιχείρημα»: Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία Παππά, άρα στηρίζει το σημερινό μιντιακό κατεστημένο. Κατ’ αρχάς το ΚΚΕ καταψήφισε το νόμο Παππά και όλες τις τροπολογίες, που έκαναν αυτό το νόμο ακόμη χειρότερο, με πάρα πολλά «δωράκια» προς τους νέους καναλάρχες (από το τίμημα και το χρόνο αποπληρωμής, που παρατάθηκε, μέχρι τη δέσμευση ότι δεν θα δημοπρατηθούν άλλες άδειες, όπως προέβλεπε ο αρχικός νόμος).
Η στάση του ΚΚΕ, καθ' όλη αυτήν την περίοδο, είναι κρυστάλλινη. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπηρετούν την προσπάθειά της να αναδιανείμει την «πίτα» του τηλεοπτικού τοπίου ανάμεσα σε παλιά και νέα «τζάκια», προσδοκώντας να διαμορφωθεί ένα πιο φιλικό γι' αυτήν τοπίο, μια νέα διαπλοκή, κάτι το οποίο έκαναν άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις. Αυτό το βλέπουν και οι πέτρες.
Το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση δεν μπορεί να διασφαλιστεί όσο οι συχνότητες, ο Τύπος και τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε παλιούς είτε νέους. Μάλιστα, η στάση του ΚΚΕ ήταν τόσο ξεκάθαρη, που κανένας υπουργός ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις πολύωρες συνεδριάσεις στη Βουλή, δεν τόλμησε να κατηγορήσει το ΚΚΕ γι' αυτό το θέμα. Ίσως, λοιπόν, επειδή δεν τους έπαιρνε να το κάνουν οι ίδιοι δημόσια, μάλλον αναθέτουν σε «γκεμπελίσκους» και «τρολ» του διαδικτύου να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά...
Δεύτερον, ο «γκεμπελίσκος» λέει στο άρθρο του ότι οι «διαπλεκόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι δεν πιέζουν τους εκπροσώπους του ΚΚΕ με δύσκολες ερωτήσεις».
Κατ’ αρχάς πρέπει να αποσαφηνίσει ποιους θεωρεί διαπλεκόμενους δημοσιογράφους. Είναι αυτοί των ομίλων Αλαφούζου, Μαρινάκη (πρώην ΔΟΛ) κλπ. ή μήπως είναι και αυτοί των ομίλων Σαββίδη, Κουρή κλπ.;
Ωστόσο, θα συμφωνήσουμε μαζί του, για τον απλούστατο λόγο ότι τους εκπροσώπους του ΚΚΕ δεν τους καλούν καν στα τηλεοπτικά πάνελ. Είναι ενδεικτικό ότι από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα η παρουσία εκπροσώπων του ΚΚΕ στα κανάλια είναι η εξής: «ΑΝΤ1» (2 φορές), «ALPHA» (1 φορά), «ΣΚΑΪ» (2 φορές), «Ε» (1 φορά). Στα δε ραδιόφωνα είναι ακόμη μικρότερη η παρουσία.
Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μόνιμο στασίδι. Και μη μας πει ότι αυτό δικαιολογείται γιατί είναι μεγάλο κόμμα, γιατί είναι γνωστό ότι τα στελέχη του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ είχαν καλύτερη μεταχείριση από τα ΜΜΕ, ακόμη και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3%. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διετέλεσαν και μεγαλοστελέχη των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Αυτή είναι, λοιπόν, η «μεγάλη» εύνοια των ΜΜΕ προς το ΚΚΕ. Για να μη μιλήσουμε για τον αντικομμουνιστικό οχετό που ρίχνουν καθημερινά, ιδιαίτερα τώρα με αφορμή την Οκτωβριανή Επανάσταση, στον οποίο βέβαια δεν υστερούν και τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας ψάξει λοιπόν αλλού για διακριτικές σχέσεις με καναλάρχες. Μπορεί να βρει τέτοιες και μέσα στο «τσαντίρι» του.
Τρίτον, κλείνοντας το άρθρο του, ως γνήσιος «νεοαυριανιστής» δεν μπορούσε παρά να αναμασήσει τα περί «ανίερης συμμαχίας» του ΚΚΕ με τον Κ. Μητσοτάκη το '89… Ας του θυμίσουμε, λοιπόν, ότι με τη ΝΔ «συγκυβέρνησε» ο ενιαίος τότε Συνασπισμός και όχι το ΚΚΕ. Στελέχη και υποστηρικτές του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν τότε, το '89, κυβερνητικούς θώκους.
Ο συγκεκριμένος είτε δεν ξέρει, είτε παραποιεί συνειδητά ακόμη και τα ιστορικά γεγονότα. Πάει όμως πολύ να κατηγορεί το ΚΚΕ για σύμπλευση με τη ΝΔ, όταν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ:
- Που έχει αφήσει άθικτους τους μνημονιακούς νόμους της ΝΔ.
- Που έχει ψηφίσει ακόμη ένα μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ.
- Που συμπλέει πλήρως με τη ΝΔ όσον αφορά το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ κλπ. (εκεί ίσως και να την έχει ξεπεράσει).
Που, ακόμη και στον τομέα των ΜΜΕ, κάνει το ίδιο με τη ΝΔ, παραδίδει δηλαδή την ενημέρωση σε μεγαλοσχήμονες καπιταλιστές. Για να μην του θυμίσουμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα... Για τις συλλογικότητες στην ενημέρωση... Για τη δυνατότητα να έχουν μέσα ενημέρωσης φορείς του πολιτισμού, του κινήματος κλπ... Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα...
Συνιστούμε στον «γκεμπελίσκο» της πεντάρας στην επόμενη απόπειρα κατασκευής προβοκάτσιας να είναι πιο προσεκτικός, μπας και γίνει πιστευτός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις