Δεν έχει τέλος η κατρακύλα ... με Κατρούγκαλο και ΝΑΤΟ για "γαρνιτούρα"

Είναι πασίγνωστο πως το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και η ένωσή του, η ΕΕ, έχουν αποκτήσει εδώ και χρόνια τον «αριστερό ψάλτη» τους. Στη θέση αυτή φιγουράρουν διάφορα κόμματα, που αυτοανακηρύσσονται «προοδευτικά», κι «αριστερά», καθώς κι ορισμένα κόμματα που διατηρούν τον τίτλο «κομμουνιστικό», έχοντας δεκαετίες τώρα εντρυφήσει στο οπορτουνιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα του λεγόμενου «ευρωκομμουνισμού». Τα τελευταία, όπως π.χ. το ΚΚ Γαλλίας, εδώ και χρόνια, έχουν πάρει «διαζύγιο» από το μαρξισμό - λενινισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό. Εχουν παραιτηθεί ακόμη κι από τα ιστορικά σύμβολα του κομμουνιστικού κινήματος και, στο όνομα της «αριστεράς», έχουν γίνει «ουρά» της σοσιαλδημοκρατίας και «πλυντήριο» για το καπιταλιστικό σύστημα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, κρατάνε το όνομα «κομμουνιστικό» κι έτσι, πέρα από την αποπροσανατολιστική δράση στη χώρα τους, συμμετέχουν ακόμη και στις Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ, επιδιώκοντας κι εκεί να παίξουν ανάλογο ρόλο. Αν κρίνουμε δε από τις εκδηλώσεις του πρόσφατου φεστιβάλ της εφημερίδα «Ουμανιτέ» του ΚΚ Γαλλίας, η κατηφόρα τους δεν έχει τέλος.
Πώς αλλιώς μπορούμε να αναφερθούμε στο γεγονός της πρόσκλησης στο φεστιβάλ αυτό και της ομιλίας, που έκανε εκεί ο Γ. Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Δηλαδή, στο φεστιβάλ αυτού του «κομμουνιστικού» κόμματος προσκλήθηκε να μιλήσει για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» ο άνθρωπος που έχει μακελέψει, με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις και τώρα στοχεύει στη συρρίκνωση και του απεργιακού δικαιώματος. Είναι ο άνθρωπος, που σε πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τον απεικόνισαν σαν τον σύγχρονο... «ψαλιδοχέρη».
Αυτόν βρήκαν να καλέσουν οι μόνο κατ' όνομα πλέον «κομμουνιστές» της Γαλλίας.
Οχι, βέβαια, τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι στη διπλανή συζήτηση είχαν προσκαλέσει να μιλήσει για τις διεθνείς εξελίξεις και το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» μας τον στρατηγό Dominique Trinquard, επικεφαλής στρατιωτικής αποστολής του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Ναι, σωστά διαβάσατε του ΝΑΤΟ, αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που σφαγίασε και συνεχίζει να σφαγιάζει τους λαούς. Παράλογα ακούγονται τα παραπάνω για τους κομμουνιστές στην Ελλάδα, καθώς και για τους κομμουνιστές σε πολλές χώρες του κόσμου. Καθόλου, όμως, δεν είναι για ένα κόμμα, όπως το ΚΚ Γαλλίας, που στήριξε «με τα μπούνια» τις πρόσφατες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Επίκαιρα και σήμερα τα λόγια του Λένιν, που έλεγε πως η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις