Ο Μπελογιάννης ως φόντο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών!

Σε όλο αυτό το κακοστημένο σόου των τηλεοπτικών αδειών και ως δείγμα της αμετροέπειας των Συριζαίων είδαμε υπουργό να κάνει δηλώσεις από το γραφείο του με φόντο τον Μπελογιάννη και τον Μπεργλίγκουε. Ανατριχίλα προκαλεί η ύπαρξη του πορτρέτου του Μπελογιάννη στα γραφεία αυτών που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό, που αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκε ο Μπελογιάννης, που αποκηρύσσουν όλα όσα υπερασπίστηκε ο Μπελογιάννης, που περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα όλους όσους πολέμησαν μαζί με τον Μπελογιάννη, αλλά έτυχε να ζήσουν και όχι να πεθάνουν όπως ο Μπελογιάννης!
Από την άλλη, φόντο ο Μπελογιάννης σ’ έναν διαγωνισμό ξαναμοιράσματος της πίττας των τηλεοπτικών μέσων, σ’ έναν πόλεμο μεταξύ των καπιταλιστών;! Τι δουλειά έχει ο Μπελογιάννης στον τοίχο του «αριστερού» υπουργού;! Τι δουλειά έχει ο Μπελογιάννης στους τοίχους αυτών που θα ήκοβαν τον ΕΝΦΙΑ, που θα ήκοβαν τον ΦΠΑ, που θα ήκοβαν τα διόδια στους δρόμους, που θα μείωναν την αντιλαϊκή φορολογία, που θα επανέφεραν τον 13ο και τον 14ο μισθό και την 13η και την 14η σύνταξη, που θα έσωζαν την λαϊκή κατοικία από τους τοκογλύφους και αντί γι’ αυτά κάνουν ακριβώς τ’ αντίθετα τσακίζοντας τον λαό και ψηφίζοντας όποια βαρβαρότητα οι προηγούμενοι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν;!
Τι δουλειά έχει το πορτρέτο του Μπελογιάννη δίπλα στο πορτρέτο του αναθεωρητή Μπερλίγκουε;! Γιατί δεν βάζει ο κ. υπουργός αντί για το πορτρέτο του Μπελογιάννη αυτό του Κύρκου;! Ο Κύρκος δεν ήταν όποιος κι όποιος! Ήταν η πιο σπουδαία μορφή της λεγόμενης ανανεωτικής αριστεράς της Ελλάδας. Γιατί λοιπόν όχι το πορτρέτο του Κύρκου και ναι και καλά το πορτρέτο ενός ήρωα εκτελεσμένου κομμουνιστή;! Προφανώς αυτή είναι η αξία του Κύρκου για τους πολιτικούς του απογόνους, ώστε να μην τον επιλέγουν ούτε ως πορτρέτο για τους τοίχους τους!
Τι δουλειά έχει το πορτρέτο του Μπελογιάννη στο γραφείο ενός  πολιτικού απογόνου των αναθεωρητών, που αρνήθηκαν να τοποθετήσουν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του ως υποψηφίους στα ψηφοδέλτια της ΕΔΑ για να τους σώσουν από το εκτελεστικό απόσπασμα, με πρόσχημα την «κομμουνιστοποίηση» και τη διάλυση της ΕΔΑ;!
Βέβαια από τους οπορτουνιστές όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Άλλωστε τα γραφεία τους δεν κοσμούνται μόνο από το πορτρέτο του Μπελογιάννη, αλλά κι από αυτό του Άρη και ποιος ξέρει από ποια ακόμα! Είναι ικανοί να τοποθετήσουν και το πορτρέτο του Χαρίλαου για να κάνουν τη δουλειά τους! Η εμμονή τους στους κομμουνιστές ήρωες ως μέσο χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης δείχνει την επιρροή που έχουν ακόμα και σήμερα στην Ελληνική κοινωνία οι ήρωες του Κομμουνιστικού Κόμματος! Δείχνει το πόσο ο λαός σέβεται και εκτιμά τους αγώνες των κομμουνιστών! Πρέπει απλά να ξεμπλεχτεί και να καταλάβει ο λαός ότι σοσιαλιστής δεν είναι όποιος κρεμάει με ένα σκοινί το πορτρέτο του Μπελογιάννη και του Άρη στο λαιμό του και περιφέρεται σαν τον τρελό του χωριού για να κάνει την δουλειά των καπιταλιστών, αλλά όποιος τιμάει τη μνήμη και τους αγώνες τους με τους δικούς του αγώνες για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, δίπλα στις ταξικές δυνάμεις και στο ταξικό κίνημα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις