Η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση, πάει κομμουνιστή δήμαρχο σε δίκη, γιατί δε "διευκόλυνε" τη χρυσή αβγή

Μην ανησυχείτε όμως ο Γαβότσης είναι ακόμα στη θέση του…
Δεν είναι πολλές οι ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο, που απαθανατίζει το δήμαρχο Ωραιοκάστρου να νουθετεί πολίτες ώστε να “πάνε να σπάσουν τα κεφάλια” όσων στηρίζουν πρόσφυγες. Εισαγγελέας δεν επενέβη.

Δεν είναι πολλές οι μέρες από τη στιγμή επίσης που είδαμε τον άριστο νεοδημοκράτη γιατρό και δήμαρχο του Ωραιοκάστρου, να μας λέει πως οι πρόσφυγες θα μας κολλήσουν καρκίνο, αφού έχουν ηπατίτιδα C και αυτή είναι που ευθύνεται για το 95% των περιπτώσεων καρκίνου του ήπατος. Την ιατρική άδεια τη διατηρεί μαθαίνουμε ακόμα.

Δεν είναι πολλές οι βδομάδες (δύο για την ακρίβεια), που η κρατική τηλεόραση μετέδωσε την ομιλία του μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια του τσίρκου που στήσανε 50 Εφιάλτες στις Θερμοπύλες, προς τιμή των 300 Σπαρτιατών. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν μιας και δεν ήταν προεκλογική ομιλία, την οποία νόμος υποχρεώνει την αναμετάδοσή της.
Δεν είναι πολλοί οι μήνες, από τότε που η “αριστερή” (και για μερικούς δημοσιοκάφρους “σταλινική”) κυβέρνηση, φώναξε το ΝΑΤΟ για να μας φυλάει τα σύνορα, έκλεισε τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους έδωσε δωράκι σε ΜΚΟ, τις οποίες δε μπορεί όμως να καταγράψει και να ελέγξει. Τους πέταξε έξω από τον αστικό ιστό, ελπίζοντας να δημιουργηθούν σιγά σιγά τα γκέτο εκείνα που θα αντιστρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στους πρόσφυγες, για να μπορεί ήσυχη και χωρίς πολιτικό κόστος να τους “επαναπροωθεί” στην ασφαλή τρίτη χώρα Τουρκία.
Στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων Κατσικά. Η φωτογραφία προ ολίγων ημερών.
Όλοι θυμόμαστε τα περιστατικά και δε θα πολυαναφερθούμε, μιας και θεωρούμε πως πλέον πρέπει να έχεις προσωπικό όφελος για να δηλώνεις “αριστερός” και να στηρίζεις το ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτούς δεν έχουμε λόγο να απευθυνθούμε.
Επιλέγουμε σήμερα να αναφερθούμε σε μερικά γεγονότα λίγο πιο παλιά. Όπως ας πούμε στις εκλογές του 2015, οπότε ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας, αποφάσισε να μην κάνει μία διευκόλυνση προς τη χρησύ αβγοί και τον προεκλογικό της αγώνα. Κανένας χώρος προς διάθεση, καμία μικροφωνική εγκατάσταση, καμία ευκαιρία στο ναζιστικό δηλητήριο να διαχυθεί στην πόλη.
Τα πράγματα μετά από λίγο καιρό άλλαξαν, η “πρώτη φορά αριστερά” έγινε κυβέρνηση, έφερε τρίτο μνημόνιο, έκανε δημοψήφισμα που στηρίχτηκε και από τη χρησύ αβγοί, σε αντάλλαγμα έβγαλε από τη φυλακή τους χρυσαβγίτες και επί θητείας της είδαμε και το Ρουπακιά να κυκλοφορεί ελεύθερος και να βρίζει τη μάνα του Φύσσα. Και μέχρι εδώ, ακόμα και οι πιο αθώοι, μπορεί να πουν ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν επηρρεάζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και άρα δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό.
Θα μπορούσαμε να αντιτείνουμε, πως μια δικαιοσύνη της οποίας οι δικαστές διορίζονται από το κράτος δε μπορεί να λογίζεται ως ανεξάρτητη, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Συνεχίζοντας λοιπόν την ιστορία μας για αυτούς τους αθώους αναγνώστες, πάμε σε μια ακόμα ιστορία που οργάνωσε για το θεαθήναι μέσα από τη Βουλή, η χρησύ αβγοί.
Ζήτησαν λοιπόν οι ναζί, από όλους τους δήμους, στοιχεία για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς και οι γονείς τους δεν είναι Έλληνες, θέλοντας να δείξουν στον κατιμά που τους ψηφίζει, ότι αυτοί δεν πουλάνε μόνο ελληνικά νησιά, ή ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αλλά κάνουν και έργο μέσα στη Βουλή. Βγάζουν προς τα έξω στοιχεία, για τον πιο ανομολόγητο εχθρό του ελληνισμού, δηλαδή τα σκουρόχρωμα παιδάκια.
Και οι δήμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόστρεξαν να τα δώσουν τα στοιχεία. Ήταν άλλωστε και νόμιμο άρα και ηθικό, οπότε γιατί όχι; Άλλωστε όλοι μέσα μας βαθιά, δεν αντιπαθούμε τα σκουρόχρωμα παιδάκια; (Όχι; Καλά, αλλά να ξέρετε ότι μάλλον δεν είστε και πολύ πατριώτες εσείς).
Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας λοιπόν, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές το μπλογκ μας και ακόμα περισσότερες τηδικαιοσύνη, έστειλε ένα σημείωμα σε όλους τους φορείς του δήμου που έλεγε:
Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δε θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο
Εκείνες τις μέρες λοιπόν, έγινε ένας ντόρος και οι χρυσαβγίτες πήγαν το θέμα στη Βουλή, σαν ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Βούτση, για το αντάρτικο αυτού του δημάρχου. Αφού ανταλλάχθηκαν φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν ανάμεσα στο βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος και τον υπουργό της μνημονιακής κυβέρνησης, και αφού ο Βούτσης διευκρίνισε πως δε συμφωνεί με τη στάση του δημάρχου, η χρησύ αβγοί έκανε μήνυση στον Πελετίδη για τη μη συμμόρφωσή του προς τας διαταγάς.



Το λόγο όμως είχε μετά από εκεί, και η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ένα όργανο του κράτους δηλαδή, το οποίο υπάγεται άμεσα στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση και το οποίο η κυβέρνηση προεκλογικά είχε υποσχεθεί να καταργήσει. Έκπληξη! Δεν καταργήθηκε…
Ο γενικός γραμματέας λοιπόν της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στέλνει ένα ραβασάκι στο δήμαρχο στο οποίο του λέει για εκείνο το σημείωμα που είχε μοιράσει τότε:
αναφερόταν στη διακριτική δυσμενή μεταχείριση του κόμματος της Χρυσής Αυγής έναντι των λοιπών κομμάτων, αναφορικά με τη διακίνηση του πολιτικού λόγου και την προβολή προεκλογικού υλικού, μόνο σε σχέση με την περίοδο των εκλογών της 25.1.2015 και όχι για οιαδήποτε άλλη περίσταση, ούτε εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Πατρέων να μη χορηγεί στοιχεία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του εν λόγω κόμματος ή να μη διαθέτει χώρους του Δήμου για δημόσιες εμφανίσεις του κόμματος αυτού, οπότε το υπ. αριθ. πρωτ. 2490/70160/9.6.2015 έγγραφο δεν εξεδόθη προς εφαρμογή της
Το ραβασάκι αυτό καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας με συντριπτική πλειοψηφία και σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει:
Θεωρούμε ότι σοβαρές ευθύνες γι’ αυτό το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το αντίστοιχο περιεχόμενό του, έχει ο πολιτικός προϊστάμενος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης. Η θέση που πήρε σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Για να μην τα πολυλογούμε περισσότερο, το θέμα πήρε το “δρόμο της δικαιοσύνης” μιας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο προϊστάμενός της δε φάνηκαν ιδιαίτερα χαρούμενοι με την απάντηση. Αντιθέτως με κλητήριο θέσπισμα, η κυβέρνηση του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ και όχι η δικαιοσύνη, πηγαίνει το δήμαρχο της Πάτρας στα δικαστήρια, αφού δε συνεργάστηκε όσο θα έπρεπε με ένα ναζιστικό μόρφωμα.
Είναι αλήθεια, πως λίγοι υποψιάζονταν την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός προεκλογικά απήυθηνε εκκλήσεις στο ΚΚΕ για μετεκλογική συνεργασία. Για να “έχουν κάποιον να τους τραβάει το αριστερό αυτί” όπως είχε πει κάποιος πολιτευτής του.
Είναι όμως ακόμα λιγότεροι αυτοί που σήμερα δε συνειδητοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στη χρησύ αβγοί για να μείνει στην εξουσία. Ο μπαμπούλας του ναζισμού που έρχεται αν πέσει η “πρώτη φορά αριστερού” σε συνδυασμό με το σκιάχτρο της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας που θα έρθει αν πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση, είναι οι μόνοι δύο πυλώνες αριστερής ρητορείας που έχουν ξεμείνει σε μια κυβέρνηση που παίρνει τα εύσημα των “θεσμών” για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Άλλωστε τα μόνα θέματα που χωρίζουν πλέον το δημόσιο λόγο της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Καρανίκας και τα παρελκόμενά του.
Αν μετά από όλα αυτά σας δημιουργείται η εύλογη απορία “Γιατί μια κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή, να διασύρεται έτσι υπερασπιζόμενη το δικαίωμα μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης να σπέρνει το μίσος και τον θάνατο;” η απάντηση είναι απλή, η δράση του Πελετίδη είναι τρανταχτή απόδειξη ότι ο συμβιβασμός στον καπιταλιστικό “μονόδρομο” δεν είναι υποχρεωτικός και πως ο λαός έχει εναλλακτικές, μακρυά από το ξεπούλημα και την μιζέρια των αστικών κομμάτων. Μακρυά από την απανθρωπιά και την εξαθλίωση που φέρνει μαζί του ο καπιταλισμός. Μακρυά από το μίσος και την ιστορική λήθη που απαιτεί ο φασισμός.
Γιατί όλο αυτό το “παραλήρημα” των 1300 λέξεων για τον Πελετίδη; Πιστεύουμε πως θα πάει φυλακή; Πιθανότατα όχι, γιατί ο λαός δε θα το επιτρέψει. Αλλά η συγκεκριμένη πολιτική και όχι δικαστική, βούληση, για τη δίωξη ενός κομμουνιστή που δε συνεργάστηκε με τους ναζί, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε τι σόι “αριστερά” είναι αυτή που κάποιοι επιμένουν να την αποκαλούν έτσι. Σε ποια ακριβώς κυβέρνηση απευθυνόμαστε, όταν αναρωτιόμαστε “υπάρχει εισαγγελέας;” για περιπτώσεις καταφανούς ρατσιμού κρατικών φορέων ή διασποράς ψευδών ειδήσεων στο ίντερνετ. Από ποια ακριβώς κυβέρνηση περιμένουμε την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία και ποια μπορεί να είναι η κυβέρνηση που έδωσε πεσκέσι 60.000 κεφάλια σε ΜΚΟ για να κάνουν το κομμάτι τους.
Venceremos
Υ.Γ.: Όχι δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερη πίστη στην αστική δικαιοσύνη και στην αστική κυβέρνηση, αλλά αυτά καλό είναι να επισημαίνονται, όταν αφορούν “θεσμούς” που ενίοτε ντύνονται με την προβιά του ανθρωπισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις