Ελλάδα: Προτεκτοράτο, είπατε;

Τον Ιανουάριο του 2013 κατά τη διάρκεια της κοινοβουλετυικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ είχαμε λάβει τα συγχαρητήρια του κ.Ράσμουσεν, του ΓΓ της συμμαχίας, διότι όπως είχε ανακοινώσει, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα μετά τις ΗΠΑ, που κατά την παρελθούσα διετία είχε διαθέσει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δαπάνες…
Φέτος, μόλις πριν λίγες μέρες, τα συχαρίκια επαναλήφθηκαν. Νέος έπαινος από τον κ.Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο «Atlantic Council», για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει μεταξύ των «συμμάχων που επενδύουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα»…
Όπως βλέπουμε η Ελλάδα… διαπρέπει! Μόνο την περίοδο 2011 – 2014, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ράσμουσεν, πάνω από 16 δισ. ευρώ του (καθημαγμένου) ελληνικού ΑΕΠ, έχουν πάει σε ΝΑΤΟικές (συγγνώμη: αμυντικές…) δαπάνες. 
Πρόκειται για φοβερή επίδοση που αντιστοιχεί στο  «αργυρούν μετάλλιον», ήγουν την αξιοθαύμαστη και περίλαμπρη δεύτερη θέση – επί συνόλου 28 μελών του ΝΑΤΟικού συναπαντήματος!
Για να έχουμε, πάντως, μια τάξη μεγέθους αυτού του «κατορθώματος», αξίζει να σημειώσουμε ότι: Τα χρήματα αυτά, αν δεν είχαν διατεθεί για τους παγκόσμιους… «ειρηνοποιούς» του ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες του ελληνικού λαού, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε γλιτώσει όλους τους φόρους ύψους 11 δισ. ευρώ για το 2014, όπως και τα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ όλου του πρώτου Μνημονίου!

Νίκος Μπογιόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις