ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα στα μέτρα της διαχείρισης που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

Τ
ους βασικούς άξονες «κυβερνητικού προγράμματος» διαμορφώνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Αξονες, που θα είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της διαχείρισης που έχει ανάγκη τμήμα του κεφαλαίου. Δηλώσεις ή διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να εξυπηρετήσουν το στόχο της προετοιμασίας του κλίματος ενόψει της οριστικοποίησης αυτού του προγράμματος.
Οχι τυχαία, ο αρμόδιος για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του (εφημερίδα «Κεφάλαιο»), ερωτηθείς αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμισμα, απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο». Ο Γ. Σταθάκης υποστηρίζει πως δεν τίθεται πλέον θέμα σταθερότητας του ευρώ και πως ποτέ δεν υπήρξε θέμα εξόδου της χώρας απ' αυτό.
«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένη στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρει ο Γ. Σταθάκης, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή αυταπατών στο λαό ότι μπορεί και η πίτα να μείνει ολόκληρη και ο σκύλος να χορτάσει.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά και στο πώς θα κυβερνήσουν αν δεν έχουν αυτοδυναμία και, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέει: «Θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας, η οποία θα εφαρμόσει μια στρατηγική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο».
Μάλιστα, εκφράζει διαφορετική άποψη από αυτήν που έχει ο Γ. Μηλιός σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες εκλογές μέχρι να αποσπάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσφύγει σε μια τακτική επαναλαμβανόμενων εκλογών, η εντολή των πολιτών θα είναι δεδομένη, αυτή θα σεβαστούμε και σε αυτή θα δουλέψουμε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης με τις προδιαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ». Και προσθέτει: «Εχουμε ανοίξει έναν πολύ σημαντικό διάλογο επ' αφορμής θεμάτων αιχμής (αιγιαλοί, ΔΕΗ, δάση) πάνω στα οποία χτίζεται η αντιμνημονιακή ενότητά μας με ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις και εκτιμώ ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχουμε την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει την κυβέρνηση, έχοντας διαμορφώσει και το πλέγμα των συμμαχιών του».
Σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Σταθάκης δηλώνει πως θα επαναφέρουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και θα αφαιρέσουν το φόρο ακίνητης περιουσίας από νοικοκυριά που έχουν περιουσία κάτω από 200.000 ευρώ. Το τελευταίο δεν έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τορπιλίζει - όπως έλεγαν στελέχη του - την προσπάθεια οικοδόμησης δεσμών με στρώματα που διαθέτουν ακίνητη περιουσία μεγαλύτερης αξίας. Κατά τα λοιπά επαναλαμβάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επαναφέρει στο Δημόσιο όσους έχουν απολυθεί, λέγοντας ότι «το Μνημόνιο είχε βάλει ως στόχο την απομείωση του δημόσιου τομέα κατά 300.000 εργαζομένους. Ο στόχος αυτός έχει πρακτικά επιτευχθεί». Μάλιστα, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει εξορθολογισμό τις απολύσεις, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση ότι τον άρχισε απ' τους αδύναμους κρίκους, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες κ.ά.
Αλλωστε και σε ό,τι αφορά τους λεονταρισμούς περί ακύρωσης νομοσχεδίων, όπως αυτό που αφορούσε στη μικρή ΔΕΗ, ο Γ. Σταθάκης δεν τους συμμερίζεται, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για «ακύρωση έωλων συμβάσεων παραχώρησης που έχουν γίνει με έναν υποψήφιο, παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανόνες διαγωνισμών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις