ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Το Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Η
Η φονική μηχανή του Ισραήλ σκορπάει το θάνατο
 και την καταστροφή στη μαρτυρική Γάζα
συνέχιση του δράματος του Παλαιστινιακού λαού, με την επανέναρξη των βομβαρδισμών πόλεων μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας 72 ωρών που είχε ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη, αφού ο εκβιασμός του Ισραήλ για παράδοση άνευ όρων δεν έγινε δεκτός, είναι ένας κρίκος στην πολύπαθη ιστορία του. Η φονική επιδρομή που ξεκίνησε στις 8 Ιούλη φέτος με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και από τις 18 Ιούλη με χερσαίες δυνάμεις, με την κωδική ονομασία «Προστατευτική Αιχμή» - και έχει στοιχίσει ως τώρα πάνω από 1.900 νεκρούς, με το 1/3 να είναι παιδιά, βρέφη και γυναίκες, και 10.000 τραυματίες - είναι, για να θυμηθούμε μόνο την τελευταία δεκαετία, η 8η συνολικά επίθεση στη Γάζα. Προηγήθηκαν επιθέσεις το Μάη του 2004, το Σεπτέμβρη του 2004, τον Ιούνη του 2006, το Φλεβάρη του 2008, το Δεκέμβρη του 2008, το Νοέμβρη του 2012.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι της «Προστατευτικής Αιχμής» είχαν προηγηθεί 9 μήνες διαπραγματεύσεων του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, που συστηματικά η ισραηλινή κυβέρνηση ναρκοθετούσε. Μόνο στο διάστημα του Αυγούστου 2013 - Απρίλη 2014 των διαβουλεύσεων, όπως αναφέρει σε εκτενέστατο άρθρο του ο Ούρι Βέλτμαν, ερευνητής, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Εμίλ Τοούμα Παλαιστινιακών και Ισραηλινών Σπουδώνκαι μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισραήλ, ήταν στο στάδιο της υλοποίησης ή είχαν προωθηθεί σχέδια για κατασκευή 13.581 νέων πολυκατοικιών σε εποικισμούς, τέσσερις φορές περισσότερες από ό,τι προηγούμενα χρόνια.
Αναφέρει επίσης ενδεικτικά: «Σύμφωνα με στοιχεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και 1.054 τραυματίστηκαν, έγιναν 660 επιθέσεις εποίκων σε Παλαιστίνιους και στην περιουσία τους (από ρίψη πετρών, κάψιμο και ξερίζωμα των ελαιόδεντρων, καταστροφή αυτοκινήτων, βανδαλισμούς τεμενών), που είχαν την ανοχή και τη συνενοχή των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Ενώ οι εποικισμοί επεκτείνονται, οι ισραηλινές αρχές συνέχισαν να στοχεύουν σπίτια Παλαιστινίων. 508 παλαιστινιακά σπίτια κατεδαφίστηκαν και 878 άτομα εκδιώχθηκαν βίαια. Την ίδια περίοδο το Ισραήλ διεξήγαγε 4.500 στρατιωτικές επιδρομές και συνελήφθησαν 3.674 Παλαιστίνιοι.
Το άτυχο 10χρονο παιδί που δολοφονήθηκε 
την Παρασκευή στη Γάζα
Ολες αυτές οι δράσεις καθιστούν αρκετά γελοίο τον ισχυρισμό της ισραηλινής κυβέρνησης ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Αν πράγματι ήθελαν σοβαρά να προχωρήσουν στην κατάρτιση των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, γιατί δημιουργούν συνέχεια τετελεσμένα επί του εδάφους μέσω της επέκτασης των εποικισμών, που αλλάζει ακριβώς αυτά τα σύνορα; Και αν ήθελαν σοβαρά μια συμφωνημένη διευθέτηση στην Ιερουσαλήμ, γιατί αναγκάζουν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν νέους Ισραηλινούς εποίκους; Είναι σαν να κάθονται δύο εταίροι να χωρίσουν μια τούρτα και ο ένας να τρώει συνεχώς κομμάτια».
Ολα αυτά τα στοιχεία, όπως και η άμεση αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης, όταν τον Απρίλη φέτος ανακοινώθηκε η σύσταση της ενιαίας κυβέρνησης των Παλαιστινίων, με συμφωνία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της «Χαμάς», που βρίσκεται στην κυβέρνηση στη Γάζα από το 2006, εξηγούν γιατί επιδίωξε για άλλη μια φορά να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις και να βρει προσχήματα για να ξεκινήσει άλλη μια εγκληματική επιδρομή στη Γάζα. Εξηγούν γιατί το βιώσιμο κράτος που διεκδικεί ο Παλαιστινιακός λαός προϋποθέτει τερματισμό της κατοχής και των εποικισμών, άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Την άρση του αποκλεισμού δε δέχτηκε το Ισραήλ και στις διαπραγματεύσεις για παράταση της εκεχειρίας την Πέμπτη στο Κάιρο. Εθεσε ως όρο πρώτα την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας στο όνομα της ασφάλειάς του. Δηλαδή αυτό πάνοπλο να μπορεί να δολοφονεί ανενόχλητα, όπως κάνει ένα μήνα καταστρέφοντας και ό,τι υποδομή υπήρχε σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, με 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται κλεισμένοι σε μια «φυλακή» 367 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Το νέο έγκλημα του Ισραήλ, που σχετίζεται και με την προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου της αστικής του τάξης σε μια περιοχή που φλέγεται και ενώ φαίνεται να αναβαθμίζεται ο ρόλος του Ιράν, είχε τη στήριξη των ΗΠΑ (30 δισ. δολάρια λαμβάνει κάθε χρόνο από αυτές σε στρατιωτική βοήθεια) και της ΕΕ (περιλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης) με την οποία έχει προνομιακές σχέσεις. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που έκανε αλλεπάλληλα ταξίδια στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ουδέτερος μεσολαβητής, δεν είναι καθόλου τέτοιος. Το αν υπάρχουν και κάποια «σύννεφα» στις σχέσεις των ΗΠΑ - Ισραήλ, όπως παρουσιάζονται συχνά στον αστικό Τύπο, αυτό σχετίζεται με κάποια επιμέρους συμφέροντα που έχει η κάθε αστική τάξη και δεν αναιρεί την κοινή στρατηγική και την προσπάθεια να υποταχθεί ο Παλαιστινιακός λαός και οι άλλοι λαοί της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσουν οι μπίζνες των μονοπωλίων. Πάνω σε αυτό το έδαφος ματώνει ο λαός της Γάζας και της Δυτικής Οχθης, χύνεται το αίμα των παιδιών του. Και αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται με εξάρσεις και υφέσεις και όσο μένουν αλώβητα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τα λαϊκά στρώματα θα υποφέρουν. Αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι και μέσα στο Ισραήλ αναπτύσσεται κίνημα αντίστασης, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις