Η ...γνήσια σοσιαλδημοκρατία

Σε συνέδριο υπό τον τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», θα πάρει μέρος ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή. Το θέμα του Συνεδρίου, που διοργανώνεται στη Φλωρεντία είναι «η Ευρώπη, η λιτότητα, η τρόικα, η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας και η σχέση με τα συνδικάτα».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει και στο παρελθόν συμμετάσχει σε ανάλογες εκδηλώσεις, διεκδικώντας για το κόμμα του τον τίτλο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός, που στον ΣΥΡΙΖΑ γιόρταζαν την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, για να αυτοανακυρηχθούν πραγματικοί συνεχιστές του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Και έπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε όσους λένε ότι ΠΑΣΟΚοποιείται με γοργούς ρυθμούς και στρέφεται στον «ρεαλισμό», πριν καν γίνει κυβέρνηση...
Όσο για τα θέματα του συνεδρίου; Τι άλλο μπορεί να πει ο Αλέξης Τσίπρας, πέρα από το κλασσικό τροπάρι; Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να αλλάξει και να γίνει Ευρώπη των λαών. Η λιτότητα θα τερματιστεί με ψίχουλα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, η τρόικα θα φύγει - μένοντας, όπως παλιότερα οι αμερικάνικες βάσεις - κ.λπ.

Κοινώς... να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους λαούς. Πάγια τακτική της σοσιαλδημοκρατίας...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις