Ξέρουν…

Ξέρουν…
Ότι και ο νέος νόμος του υπουργείου Υγείας για τη «Σύσταση Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών…» για «εποπτευόμενους σταθμούς», χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών για την προστασία της υγείας των ενεργών χρηστών, όπου θα μπορούν οι χρήστες να κάνουν ασφαλή χρήση, βαδίζει στις ράγες της επίσημης αντιναρκωτικής πολιτικής της ΕΕ, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της και όχι τυχαία την πολύπλοκη αιτιοπαθογένεση της τοξικομανίας και αναλώνεται στη «μείωση της βλάβης» μέσα από τη διαχείριση του προβλήματος αντί για τη ριζική αντιμετώπισή του με τη μείωση της ζήτησης.
Ο ένας νόμος χειρότερος από τον άλλο, όπως και αν τον ονομάσουν, με όποιο πρόσχημα της ελευθερίας της ατομικής επιλογής, νομιμοποιεί τη χρήση - καλλιέργεια - διακίνηση ουσιών και από την άλλη θεσμοθετεί την ιδιωτικοποίηση των δομών Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Επανένταξης, ενισχύει την προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατόπεδα και τις φυλακές, μεταφέροντας την καταστολή της φυλακής στην καταστολή της υποκατάστασης.
Η αντιμετώπιση εξαντλείται στην προσπάθεια ελέγχου αυτής της συμπεριφοράς, μέσα από την υποκατά­σταση της ανάγκης της παράνομης ου­σίας από μια νέα, ιατροποιημένη, νομι­μοποιημένη (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη κ.ά.), χωρίς να θίγονται οι άλλες παράμετροι του προβλήματος.
Κάνουν πως δεν ξέρουν…
Ότι μέσα στην οικονομική κρίση, γέμισε η αγορά φτηνά θανατηφόρα ναρκωτικά για τους «φτωχοδιάβολους», ανακατεμένα με υγρά μπαταρίας, με χλωρίνη, με φωτιστικό πετρέλαιο, ακόμα και με στρυχνίνη και κοστίζει από 1-5 ευρώ η δόση!
Ξέρουν…
Από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά ότι περίπου μια νέα ουσία ανά βδομάδα εμφανίζεται στην «αγορά». Όμως, η πολιτική της μείωσης της βλάβης εμπεριέχει τη λογική του υποκατάστατου για κάθε εξαρτησιογόνα ουσία, για κάθε  ναρκωτικό, αφού τα 2/3 των προγραμμάτων στην Ευρώπη χορηγούν υποκατάστατα. Έτσι μπαίνουν στο παιχνίδι και οι φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες θα παρασκευάσουν και θα πουλήσουν τους ανταγωνιστές της κάθε ουσίας.
Ξέρουν…
Ότι δεν άφησαν τυχαία να «αιμορραγούν» τα κέντρα πρόληψης εξαιτίας των περικοπών, ότι τα περισσότερα υπολειτουργούν γιατί το προσωπικό τους δεν πληρώνεται.
Ξέρουν…
Ότι η τοξικομανία δεν είναι νόσος.
Είναι ένα κοινωνικό σύμπτωμα ενός χρεοκοπημένου και σάπιου συστήματος, που σβήνει από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη δημιουργία οικογένειας, αφήνοντάς της το «δικαίωμα» στη μαστούρα.
Άλλωστε, για δεκαετίες προσπαθούν με όλα τα μέσα τα κόμματα εξουσίας και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου να νομιμοποιήσουν τη χρήση των ναρκωτικών, το διαχωρισμό τους σε «μαλακά - σκληρά», κάτι που δεν πέρασε ως τώρα, μπροστά στην αδιάλλακτη θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση του λαϊκού κινήματος.
Τελικά, τα ναρκωτικά θα αποτελούν πάντα ένα πανίσχυρο όπλο κοινωνικού ελέγχου στα χέρια των εκμεταλλευτών που θέλουν να χαλιναγωγήσουν συνειδήσεις και να σφραγίσουν ερμητικά κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης της νέας γενιάς.
Ωφελημένοι από αυτές τις ευρωενωσιακές πολιτικές, που τις στηρίζουν και οι κάθε είδους «αριστεροί ανανεωτές»,  είναι οι διαχειριστές του καπιταλιστικού -χρεοκοπημένου και σάπιου- συστήματος που δεν φείδεται να σπρώχνει στο θάνατο τους νέους μέσα από την πώληση «φυγών» από την αβάσταχτη πραγματικότητα που το ίδιο φτιάχνει. Οι έμποροι των ναρκωτικών ουσιών με δυσθεώρητο  τζίρο, οι φαρμακοβιομηχανίες που τρέχουν ασθμαίνοντας να προλάβουν την παραγωγή των ανταγωνιστικών που θα χορηγηθούν ως υποκατάστατα. Τα ναρκωτικά θα παραμένουν εφιάλτης για τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά όσο οι ευρωενωσιακοί νομοθέτες θα «πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Το λαϊκό κίνημα ξέρει…
Γι' αυτό παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και για μια ενιαία πολιτική που η πρόληψη, η θεραπεία και η κοινωνική επανένταξη θα στηρίζονται σε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν δομές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις