Να απομονωθεί αποφασιστικά η ναζιστική Χρυσή Αυγή

Η
 συνάντηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, έφερε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα των σχέσεων του ναζιστικού μορφώματος με τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης κατά καιρούς έχουν γίνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Ξεχωρίζει η δήλωση πέρυσι του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ότι όσοι στρατιωτικοί ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή καλά έκαναν γιατί δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν. Με αυτή την αφορμή είναι αναγκαίο οι απόστρατοι των ΕΔ αλλά και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί να προβληματιστούν για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΧΑ, για τις επιδιώξεις της από τις σχέσεις της με τις ΕΔ.
Η ΧΑ είναι οργάνωση ναζιστική, έχει ως θεωρία της το λεγόμενο εθνικοσοσιαλισμό, έχει ως πρότυπο τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τον Παπαδόπουλο, άλλους φασίστες δικτάτορες και τη χούντα των συνταγματαρχών.
Το ενδιαφέρον της για τα προβλήματα των στρατιωτικών είναι ψεύτικο, αφού όπως αναφέρθηκε και στη συνάντηση με την ΕΑΑΣ είναι ενάντια στις διεκδικήσεις των στρατιωτικών, στο δικαίωμα των εν ενεργεία να απαιτούν συλλογικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Οι χρυσαυγίτες κρύβονται πίσω από τη δημαγωγία για τα προβλήματα για να εμποτίζουν τις συνειδήσεις των στρατιωτικών με το ναζιστικό δηλητήριο, με τον άκρατο εθνικισμό, το ρατσισμό και το μίσος ενάντια στους αγώνες του λαού που διεκδικεί το δίκιο του.
Επίσης ψεύτικος είναι και ο πατριωτισμός τους. Υποστηρίζουν τον Χίτλερ και το ναζισμό που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα, και βεβαίως και την πατρίδα και το λαό μας που πολέμησε γενναία και νίκησε τους φασίστες και ναζί κατακτητές, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, οι ταγματασφαλίτες, συνεργάζονταν με τους κατακτητές δολοφονώντας το λαό. Οι άθλιες επιθέσεις της ΧΑ στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν επίσης προσβολή για χιλιάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό άλλων σωμάτων που πάλεψαν μαζί με τους αντιφασίστες και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ποια είναι η ΧΑ και κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να λέει ότι δεν γνωρίζει ποιους συναντά όταν πρόκειται για τους χρυσαυγίτες. Ούτε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό κόμμα. Αυτό αφορά βεβαίως και την ηγεσία της ΕΑΑΣ που συναντήθηκε «σε άριστο κλίμα» μαζί τους, όπως η ίδια ανακοίνωσε.
Οι στρατιωτικοί που ζουν και οι ίδιοι όλα τα δεινά της αντιλαϊκής επίθεσης με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κ.ά., είναι ανάγκη να διεκδικήσουν μαζικά τα δικαιώματά τους. Μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται μαζί με συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς που παλεύουν για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Στις διάφορες οργανώσεις αποστράτων κάθε τίμιος άνθρωπος ανοιχτά και με θάρρος να ορθώσει τείχος απέναντι στο ναζισμό και τη δράση της ΧΑ. Να σταματήσει το δηλητήριο που διοχετεύει η ΧΑ ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Κανένας απόστρατος δεν πρέπει να συμβάλει ώστε να εκλέγονται σε Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων και άλλων συλλογικών φορέων αποστράτων και εφέδρων χρυσαυγίτες, κρυπτοφασίστες και άλλοι παρόμοιοι. Πρέπει να απομονωθούν μαζικά και αποφασιστικά. Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να ανεχθεί απόστρατοι ή έφεδροι να συμμετέχουν με οποιαδήποτε μορφή σε «παραστρατιωτικούς» μηχανισμούς που χρόνια τώρα συγκροτούνται και αξιοποιούνται από διάφορους κύκλους ακόμα και με τη σύμπραξη κρατικών φορέων, όπως π.χ. σε ασκήσεις. Με αυτή την πάλη τους να συμβάλουν στην απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που είναι εχθρός των συμφερόντων των στρατιωτικών και όλου του λαού.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις