Ο νέος τρόπος υπολογισμού του μισθού


Γίνεται γνωστός με διαρροές στον Τύπο, ο νέος τρόπος υπολογισμού των μισθών. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο κατώτατος μισθός θα υπολογίζεται ως εξής:

Αν διαμένει κανείς στον Δήμο Αθηναίων, για να λαμβάνει το σύνολο του μισθού (ήτοι 580€) θα πρέπει να είναι από 28 έως 31 ετών. Να έχει συνολική προϋπηρεσία 15 ετών, να μην έχει λάβει ποτέ επίδομα ανεργίας, το επίθετό του να ξεκινάει από Ω και να τελειώνει σε Λ. Επίσης θα πρέπει να έχει στην ιδιοκτησία του αυτοκίνητο 1600 κυβικών του οποίου οι πινακίδες να λήγουν σε 7. Να έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20.000€ για τουλάχιστον 3 συνεχόμενα χρόνια, να μην έχει στην κατοχή του σπίτι στην επαρχία, να είναι παντρεμένος με τουλάχιστον 4 παιδιά και να έχει υπηρετήσει στο στρατό για 18 μήνες.

Για τους κατοίκους των υπόλοιπων δήμων της Αττικής, τα πράγματα είναι πιο απλά. Εξαιρούνται από την πλήρη μισθοδοσία όσοι είναι από 16 έως 27 ετών και όσοι είναι από 28 έως 65. Όλοι οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν κανονικά το σύνολο του μισθού.

Στην Θεσσαλονίκη θα παίρνουν κανονικό μισθό μόνο όσοι έχουν δει ζωντανά την ομάδα του Άρεως να παίρνει τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Στην επαρχία τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα και απαιτούνται διευκρινίσεις από την Τρόικα. Για παράδειγμα η Λάρισα. Για να πάρει κανείς ολόκληρο μισθό θα πρέπει να έχει γεννηθεί νύχτα με πανσέληνο, να έχει την Αφροδίτη στον Τοξότη και να μπορεί να πει «τι κάνεις» χωρίς να παραλείψει κανένα γράμμα.

 Το ίδιο σκεπτικό υπάρχει και για πόλεις όπως η Πάτρα και το Αγρίνιο, όπου θα δικαιούται πλήρους μισθοδοσίας όποιος μπορεί να πει «πυκνοί καπνοί καλύπτουν την πόλη μας» χωρίς να χρησιμοποιήσουν την γνωστή ντοπιολαλιά.

Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τους εργαζόμενους στα νησιά, αλλά εκεί από ότι φαίνεται θα υπερισχύσει η γνωμοδότηση της Τρόικα, σύμφωνα με την οποία ολόκληρο μισθό θα παίρνουν μόνο όσοι είναι γεννημένοι τον Απρίλιο του 1983 και έχουν διπλά γεννητικά όργανα.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις σύντομα, αν και ο Υπουργός Βρούτσης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη δημόσια ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα που θα αφορούν περικοπές μισθών. Απλώς θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις