Θέλουν καταστροφή του λαού


Λ
ίγες ώρες μετά τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας, τα αστικά επιτελεία όρμησαν στις λαϊκές συνειδήσεις. Επιστρατεύοντας ψεύδη, ισχυρίζονται ότι «δεν επιβλήθηκαν νέα μέτρα», ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πέτυχαν» και ότι «το κλίμα αλλάζει». Κι ακόμα ότι «η χώρα γλίτωσε την καταστροφή», «η Ελλάδα απέφυγε "ατύχημα" ανάλογο της Κύπρου», «οι καταστροφολόγοι διαψεύστηκαν». Ο Αντ. Σαμαράς, μάλιστα, ανακοίνωσε περιχαρής ότι «σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια». Η συντονισμένη εκστρατεία παραπλάνησης του λαού δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ζουν εδώ και καιρό την καταστροφή τους.

Τ
ο νέο πακέτο μέτρων, ύψους 4 δισ. ευρώ, που ενέκριναν οι εταίροι της συγκυβέρνησης, θα σπρώξει ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια τη λαϊκή οικογένεια. Το χαράτσι της ΔΕΗ επεκτάθηκε για όλο το 2013 και σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέων αντικειμενικών αξιών θα λεηλατήσει άγρια το λαϊκό εισόδημα. Η ενεργοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία θα γίνει θηλιά στο λαιμό των μικροϊδιοκτητών. Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013 - 2014, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται», οδηγούν στην εξαφάνιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα βάρβαρα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ. Η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, τον Ιούνη, θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επέλαση.

Κ
υβέρνηση και τρόικα ήδη επεξεργάζονται σχέδια για την παραπέρα μείωση του κατώτατου μισθού στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για «δημοσιονομικό κενό» 4 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό και οι προβλέψεις ότι η «τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων στο τέλος του 2013 θα αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ (εξαιτίας των μαζικών απολύσεων και της υψηλής ανεργίας) στρώνουν το έδαφος για νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, περαιτέρω μειώσεις κοινωνικών δαπανών, νέο καταιγισμό φόρων. Η κατάσταση δεν «αλλάζει» υπέρ του λαού, όπως κομπάζει το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, γιατί οι πολιτικές του υπηρετούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και προασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν πρόκειται όμως να διαφοροποιηθεί προς όφελός του ούτε με το «άλλο μείγμα» διαχείρισης που υπόσχεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην ούγια του έχει τον ίδιο φιλομονοπωλιακό προσανατολισμό.

Ο
ι χτεσινές αναφορές του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» περί «αναστολής του μνημονίου» και «επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών συμβάσεων», που δήθεν θα αποτρέψουν την καταστροφή, είναι το όχημα για τη συνέχιση της βαρβαρότητας, αφού θεωρούν δεδομένη τη διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ και τα μονοπώλια ακούνητα στην οικονομία. Εξάλλου και οι εταίροι της συγκυβέρνησης ετοιμάζουν νέα «διαπραγμάτευση για τις δανειακές συμβάσεις», που θα οδηγήσει σε νέο «κούρεμα», άρα και νέο μνημόνιο. Η λύση για το λαό δεν θα έρθει «από τα πάνω», ούτε από οποιαδήποτε αστική διαχείριση. Θα έρθει με τη δική του οργάνωση και συμμαχία, για να ανακόψει τη θύελλα, να αντεπιτεθεί και να πετάξει τα μονοπώλια από την οικονομία και την εξουσία. Σταθμός στους αγώνες που έρχονται μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η 1η του Μάη, για τον ταξικό γιορτασμό της οποίας δουλεύει εντατικά το ΠΑΜΕ.

Σχόλια

  1. Για τους πολιτικούς που δεν κρατούν τον λόγο τους όπως τον Σαμαρά που αλλά υπόσχονταν προεκλογικά (Ζάππειο 1 , Ζάππειο 2, επαναδιαπραγμάτευση του Μνημόνιου παραμονές εκλογών 2012), και που σαν κοινός ψεύτης άλλα πράττει μετεκλογικά, γράφοντας την λαϊκή εντολή στα παλιά τους τα παπούτσια.
    θα λέγαμε για αυτούς ισχύει το ρητό του Δίφιλου (1)
    «Όρκος δ’ εταίρας ταυτό και δημηγόρου¨
    Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί».
    Μετάφραση:
    Ο όρκος της εταίρας μοιάζει με τον όρκο του ρήτορα (πολιτικού)
    και οι δύο ορκίζονται σε αυτούς που απευθύνονται.
    το ίδιο ισχύει και για κάθε αλλού κάλπη, που υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια
    Γιαυτό ΚΚΕ Δυνατό στην βουλή για να υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση σήμερα και προοπτική για λαϊκή εξουσία αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις