Καμία ανοχή στις… ''Μανωλάδες''


Η
 δολοφονική επίθεση των καπιταλιστών φραουλάδων ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που πέρασε και πάει. Οι ήχοι των πυροβολισμών, το αίμα που έτρεξε είναι σήμα κινδύνου για την εργατική τάξη, σήμα που δε σηκώνει καμία υποτίμηση καμία αναβολή.

Σ
τον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα της «Ευρώπης», αντιμετωπίζονται με τα όπλα «της γης οι κολασμένοι» που είχαν το «θράσος» να ζητήσουν τον κόπο τους, τα χρωστούμενα από την εργοδοσία. Το περιστατικό αυτό κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι, αφού οι απανταχού της Ελλάδας εργοδότες έχουν να επιδείξουν οργανωμένη βία ενάντια στους εργάτες με τους διάφορους μηχανισμούς που έχουν στη διάθεσή τους. Είναι μακριά η αλυσίδα επιθέσεων ενάντια σε εργάτες που ζητάνε - διεκδικούν όσα τους χρωστάνε οι εργοδότες. Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού» πατάει γερά στο έδαφος μιας άθλιας - για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, πραγματικότητας.

Ν
α σκεφτούμε πόσους κατασταλτικούς μηχανισμούς έχουν στη διάθεσή τους οι εργοδότες για να τηρούν την τάξη στους χώρους παραγωγικής διαδικασίας κάθε είδους. Φύλακες, «σεκιουριτάδες», προσωπικό ασφαλείας της επιχείρησης κλπ. μαζί με το μεγάλο φύλακα - άγγελό τους, το αστικό κράτος με ένα μεγάλο σύνολο κατασταλτικών μηχανισμών σε στεριά και θάλασσα. Χιλιάδες επί χιλιάδων αστυνομικοί, λιμενοφύλακες, συνοριοφύλακες κλπ. με όλα τα σύγχρονα μέσα στη διάθεσή τους, είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για την «τήρηση του νόμου και της τάξης». Στο στόχαστρο ο μαχόμενος λαός, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΚΚΕ!

Ν
α πάρουμε υπόψη μας ότι η κρίση βαθαίνει, ζορίζονται οι αστοί να διαχειριστούν την κρίση, παρά τον πακτωλό που διέθεσαν και διαθέτουν για τη «σωτηρία της χώρας». Το βάθεμα της κρίσης βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στους σφετεριστές και τους παραγωγούς του πλούτου. Ολα τα εργαλεία και όλοι οι μηχανισμοί που έχουν στη διάθεσή τους, θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο, σε όσους αντιστέκονται, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης.

Ο
ι καπιταλιστές γενικά έχουν κηρύξει πόλεμο στην εργατική τάξη . Στα πλαίσια αυτού του ταξικού πολέμου, έστειλαν ολόκληρο στρατό ενάντια στους ηρωικούς απεργούς εργάτες της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ», επιστράτευσαν ακόμα μια φορά τους ναυτεργάτες. Δεν είναι τοπικός πόλεμος, περιορισμένος στα στενά σύνορα της Ελλάδας. Στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ στοχοποιούν το λαό με πρόσχημα τον «εξτρεμισμό». Στη διάσκεψη που έγινε τον περασμένο Γενάρη στις Βρυξέλλες συζήτησαν εκθέσεις που ταυτίζουν το ριζοσπαστισμό με την «τρομοκρατία» και καλούν τα κράτη - μέλη να πάρουν μέτρα. Είναι ισχυροί, αλλά δεν είναι ανίκητοι. Μέσα από την ασίγαστη ταξική πάλη διακρίνουν - με το ταξικό τους αισθητήριο - την υπόγεια βοή. Παίρνουν μέτρα για να προλάβουν τα χειρότερα.

Η
 δολοφονική επίθεση της Μανωλάδας, δυσκολεύει τόσο τη συγκυβέρνηση όσο και τους άλλους που προβάλλονται σαν λύση με «άλλη διαχείριση». Κάνουν ό,τι μπορούν να κρύψουν την ταξική ουσία της δολοφονικής επίθεσης των φραουλάδων. Υποκρίνονται, ψεύδονται ασύστολα για να μην πιάσουν οι εργαζόμενοι το νόημα και καταλάβουν ότι τα δολοφονικά πυρά που δέχτηκαν τα ταξικά αδέλφια μας, οι μετανάστες εργάτες γης στα κολαστήρια της φράουλας, είναι πυρά που αντικειμενικά στοχεύουν σε όλους εμάς. Πόση και πόση τρομοκρατία, πόσες και πόσες άθλιες συνθήκες δεν έχουν ρίζες σε... «Μανωλάδες» όλης της Ελλάδας; Να πιάσουμε και να βάλουμε στη σειρά τα μεμονωμένα γεγονότα, τα όσα γίνονται σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών. Τότε θα σχηματίσουμε την πραγματική εικόνα.

Μ
ανωλάδες'' υπάρχουν πολλές γύρω μας και θα γίνουν πολύ περισσότερες αν υπάρξει η παραμικρή ανοχή από τη μεριά της εργατικής τάξης. Το μήνυμα από τη Μανωλάδα της ΗΛΕΙΑΣ είναι σαφές: Καμία ανοχή στις... «Μανωλάδες»! Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του ΚΚΕ «Ελληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις