Οι πλασιέ της Χρυσής Αυγής

1. Πληκτικό και απογυμνωμένο, το πολιτικό σκηνικό, στερούμενο αξιών, αναγκάζεται να περάσει στα χέρια του κάθε Τράγκα, τελευταίο πλασιέ των χρυσαυγιτών. Λάθος και ανοησία είναι να λειτουργήσουμε τώρα τις αρχές της αδιαφορίας και της επιείκειας και να μη χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη σκληρότητα απέναντι σ' αυτήν τη φατρία που διαφημίζει και περιφέρει τον ανδρισμό της με βηματισμό που ταιριάζει σε επιτάφιο. Ο Τράγκας δεν πιστεύει σε τίποτα και ως εκ τούτου κολακεύει το τίποτα. Απλή ρουτίνα, που ανεβάζει την τηλεθέαση και γεμίζει τον κουμπαρά του κυρίου Γιώργου.

2. Οι χρυσαυγίτες είναι δευτεροκλασάτοι φασίστες, που λόγω του πεπρωμένου στο οποίο πιστεύουν συμπεριφέρονται δημόσια (βλέπε εκπομπή του Τράγκα) σαν αρσακειάδες. Δύσκολο όμως τέτοιου είδους μακιγιάζ να κρατήσει πολύ. Χρυσαυγίτες είναι, θα ξεφύγουν. Οσο κι αν ο εκπαιδευτής τους «εντός σχολής» προσπαθεί να τους συγκρατεί, όλο και κάποιος ξεφεύγει για να κατουρήσει με τον γνωστό τρόπο των σκύλων δημόσια μπροστά στις κάμερες. Μετά την ικανοποίηση της φυσικής τους ανάγκης καταφθάνουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι για να παραλάβουν τα λερωμένα τ' άπλυτα και παραπεταμένα για να τα ξεπλύνουν και ν' αποδώσουν πεντακάθαρους τους χρυσαυγίτες στο φιλοθεάμον κοινό.

3. Ο φόβος που διαπερνά τον χρυσαυγίτη να μην μπορεί να ξεράσει αυτά που πραγματικά πιστεύει τον κάνει δυστυχή και στερημένο. Δεν τον παρηγορεί ότι είναι το τρίτο κόμμα. Ζώντας μέσα στο εργοτάξιο του Μιχαλολιάκου, αναγκάζεται για ό,τι κάνει να έχει το μανδύα της σκοτεινιάς. Κάθε χτύπημα το καταπίνει αυτοστιγμεί. Μας χαρίζει λοιπόν το ιστορικό μιας παράνοιας: αφού υποτίθεται ότι δεν υπάρχει χτύπημα, δεν υπάρχει ευθύνη, κι ως εκ τούτου το θύμα μετανάστης θα πρέπει ν' αναλάβει αυτό την ευθύνη που απασχολεί τις πρώτες βοήθειες - αν φυσικά είναι σε θέση ν' απολογηθεί, γιατί συνήθως βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Ο χρυσαυγίτης δεν μπορεί να ανεχθεί το γεγονός πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού του συμπεριφέρεται σαν να είναι κακοποιός, ως εκ τούτου μόνο οι μπάτσοι και ορισμένοι δημοσιογράφοι είναι δίπλα του.

4. Δεν μου καίγεται καρφί αν στο μέλλον οι ιστορικοί μιλήσουν για εγκλήματα τύπου δημοσιογραφικής αρωγής προς τη «φαιά πανούκλα». Οσοι επαναπαύονται στις θεωρίες της συνωμοσίας και ησυχάζουν αλλάζοντας πλευρό για να κοιμηθούν καλύτερα, δεν θ' αργήσουν να ξυπνήσουν σε φέρετρο. Η αστάθειά μας απέναντι στους χρυσαυγίτες θα μετατρέψει το κέντρο μας σε στρατόπεδο. Ας αφήσουμε στην άκρη τα σάλια της Δημοκρατίας και ας ομονοήσουμε σ' έναν και μόνο σκοπό: ξήλωμα και του πιο μικρού χρυσαυγίτικου κέντρου σε όλη την επικράτεια.

5. Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής δεν είναι να σπέρνει φόβο στις γραμμές του κινήματος. Το μαγαζί της είναι ανοιχτό, έτοιμο να παρεμβαίνει όπου και όποτε κρίνει αυτό. Το πεδίο δράσης της Χρυσής Αυγής είναι το κάθε σπίτι.

6. Ως γνωστόν, οι δυνάμεις κάθε κράτους δεν φημίζονται για τη φαντασία τους. Συνηθισμένες σε προβοκάτσιες και στην αγκαλιά των εταίρων, το μόνο που κατάφεραν είναι να μεγαλώσουν σε τέτοιο βαθμό τη βλακεία τους. Από δω και στο εξής η δουλική και επικίνδυνη συμπεριφορά τους θα δημιουργήσει μια ανοιχτή γραμμή με τους χρυσαυγίτες.

Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις