Συνεδριακά συμπεράσματα ενός αμερόληπτου αναλυτή


Περίεργα -έως και ύποπτα- πράγματα συμβαίνουν εκεί στο ΚΚΕ, το οποίο κλυδωνίζεται επικίνδυνα μετά το φιάσκο τού συνεδρίου του. Σύμφωνα με όλες σχεδόν τις σοβαρές αναλύσεις, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των συντρόφων τού Περισσού. Φαίνεται πως το συνέδριο που είχαν στήσει προκειμένου να περάσουν τις προσωπικές τους επιλογές ως θέσεις τού κόμματος, γύρισε μπούμερανγκ πάνω τους. Κι αν αμφιβάλλετε, ιδού τα γεγονότα:
α. Το συνέδριο έληξε ξημερώματα Κυριακής εσπευσμένα, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα. Προφανώς, οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν όσους καπηλεύονται το κόμμα με στόχο το δικό τους βόλεμα και γι' αυτό βιάστηκαν να το λήξουν, φοβούμενοι (προφανέστατα!) επαπειλούμενη διάσπαση. Δυστυχώς, δεν έχω στα χέρια μου το πρόγραμμα του συνεδρίου για να σας πω ποια ώρα ήταν προγραμματισμένη η τελετή λήξης.
β. Η εκλογή Κουτσούμπα προκάλεσε αναταράξεις. Όπως αποκαλύπτει η εκλεκτή δημοσιογράφος Μαρία Νταλιάνη στην εφημερίδα Τα Νέα (γνωστή για το κύρος της), "«Μούδιασμα» είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στον Περισσό μετά την αλλαγή στην κομματική ιεραρχία του ΚΚΕ". Φαίνεται ότι οι καρεκλοκεύνταυροι του κόμματος δεν περίμεναν με τίποτε τον Κουτσούμπα, ο οποίος μάλλον τους έπεσε κατακέφαλα από τον ουρανό. Πώς κερδίζουν κάπου-κάπου στον ιππόδρομο κάτι "κουτσά" άλογα και στέλνουν τους κουμαρτζήδες άκλαφτους; Κάτι τέτοιο.
γ. Ο σημερινός Ριζοσπάστης, το πρώτο μετασυνεδριακό φύλλο τής εφημερίδας, δεν έχει στην πρώτη σελίδα του την παραμικρή φωτογραφία τού νέου γενικού γραμματέα του. Φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει τον Κουτσούμπα ολοσέλιδη φάτσα-κάρτα. Για να μη πω ότι, λόγω διαστάσεων του γραμματέα, θα έπρεπε η φωτογραφία να καλύπτει και την πρώτη και την τελευταία σελίδα τής εφημερίδας.
δ. Η Αλέκα έφυγε...μένοντας! Μπορεί η τέως ηγέτιδα του κόμματος να άφησε την καρέκλα που κρατούσε πεισματικά επί 22 τόσα χρόνια αλλά προαλείφειται για πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας τού κόμματος, μιας κι ο Κουτσούμπας δεν είναι βουλευτής. Ρε, τί κακό είναι τούτο; Να μη μπορεί ν' απαλλαχτεί το ΚΚΕ από την Αλέκα με τίποτε; Σε ξηλώσανε από την ηγεσία, κυρία μου; Παραιτήσου κι από βουλευτής κι άιντε σπιτάκι σου να πλύνεις κανα πιάτο.
ε. Ούτε από τον Μπογιόπουλο απαλλάχτηκε το κόμμα. Ενώ τον είχαν βάλει 4-5 μέρες στον πάγο (αδιάψευστος μάρτυρας η απουσία του από το μόνιμο πόστο του στην προτελευταία σελίδα τού Ριζοσπάστη), σήμερα...τσουπ, νάτος πάλι με τον "Ημεροδρόμο" του στην ίδια όπως πάντα θέση! Προφανώς, ο Νίκος είναι κουτσουμπικός κι έτσι κατάφερε να επιβιώσει.
στ. Πάντως, οι κλίκες τού Περισσού κατάφεραν κι έφαγαν τον Χαλβατζή. Το ιστορικό μέλος τού κόμματος "έφαγε πόρτα" από την Κεντρική Επιτροπή, μετά από μακρά σειρά ετών συμμετοχής του σ' αυτή. Βέβαια, τα συντρόφια προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι ο Χαλβατζής δεν έβαλε καν υποψηφιότητα αλλά εμείς που ξέρουμε τα πώς και τα γιατί του ΚΚΕ καλύτερα από τους ίδιους τους κουκουέδες, καταλαβαίνουμε το παιχνίδι που παίχτηκε στα παρασκήνια.
ζ. Ο τρόπος με τον οποίο εκλέχτηκε ο νέος γενικός γραμματέας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο αντιδημοκρατικών διαδικασιών. Οι ηγέτες των κομμάτων πρέπει να εκλέγονται είτε όπως γίνεται στο ΠαΣοΚ (με έναν υποψήφιο, ο οποίος παίρνει 100% των έγκυρων ψήφων) είτε όπως γίνεται στην Νέα Δημοκρατία (με μερικούς φυτευτούς υποψήφιους, τον έναν χειρότερο από τον άλλο -για παράδειγμα: Σαμαράς/Ντόρα/Ψωμιάδης- οι οποίοι προσυνεδριακά βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους κι όποιος χάνει, φεύγει από το κόμμα). Αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο να γίνονται προτάσεις από την βάση, μόνο στο ΚΚΕ ισχύει.

Συμπέρασμα: Τελικά, το συνέδριο του ΚΚΕ ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Οι σύντροφοι δεν τόλμησαν να βγάλουν γενικό γραμματέα ούτε τον Θανάση Παφίλη ούτε την Λιάνα Κανέλλη ούτε τον Νίκο Μπογιόπουλο ούτε την Εύα Καϊλή (για την τελευταία, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν υποψήφια). Με δυο λόγια, δεν είχαν το τσαγανό να εκλέξουν ένα πρόσωπο από εκείνα που έχουν κατ' επανάληψη προτείνει όλοι όσοι δεν ψηφίζουν ΚΚΕ κι έκαναν το δικό τους. 

Σημείωση
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, σκέφτομαι να στείλω το παραπάνω κείμενο σε μερικά σοβαρά ΜΜΕ (Μέγκα, Σκάι, Αυγή, συγκρότημα Λαμπράκη κλπ) προκειμένου να ζητήσω δουλειά ως δημοσιογράφος. Εκτιμώ πως έχω σοβαρές ελπίδες να προσληφθώ. 

Υποσημείωση
Παλληκάρια τής "έγκυρης και έγκαιρης" ενημέρωσης, αποφασίστε ποιο από τα δυο συμβαίνει: ή μούδιασαν στον Περισσό ή ο Κουτσούμπας αποτελεί προσωπική επιλογή τής Αλέκας. Και τα δυο μαζί δεν γίνεται να συμβαίνουν, παρ' ότι μπορούν και τα δυο να είναι σκέτες μαλακίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις