Κήρυγμα αφοπλισμού του λαού


''Η κυβέρνηση της αριστεράς θα κυβερνά, αλλά συγχρόνως θα είναι "αντιπολίτευση". Πρόκειται για μια σύγκρουση εξουσιών. Η κοινωνία που έχει όπλο την κυβέρνηση της αριστεράς απέναντι στο κεφάλαιο που έχει όπλα το αστικό κράτος, την οικονομική ισχύ, τα μίντια και ένα διεθνές περιβάλλον που όμως αλλάζει και το αλλάζουμε''. Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την εισήγηση στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε το Σαββατοκύριακο. Το απόσπασμα θυμίζει το μνημειώδες «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία», που είπε ο Γ. Παπανδρέου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο το 2009, όταν το ΚΚΕ έλεγε πως έχουμε πόλεμο και έρχεται θύελλα για να σαρώσει το λαό. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Οτι θα είναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί. Αρα, λέει, ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να διεκδικεί και να παλεύει ενάντια σε μια τέτοια κυβέρνηση. Λέει ακόμη ότι η κυβέρνηση θα είναι ενάντια στο κράτος και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ψέμα! Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το κράτος και τις υποθέσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν υπάρχει πιο ύπουλο κήρυγμα στο εργατικό λαϊκό κίνημα να γίνει ουρά μιας κυβέρνησης, που φιλοδοξεί να διαχειριστεί με άλλο μείγμα τις υποθέσεις της αστικής τάξης ή ισχυρών μερίδων της στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι σαν κυβέρνηση θα συγκρουστεί τάχα με το κεφάλαιο. Από καμιά θέση του όμως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αφού λέει ότι στόχος του είναι να κάνει μια καλύτερη δήθεν διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων, από την οποία θα εξαρτηθούν και τα ψίχουλα τα οποία υπόσχεται στο λαό για να ψηφοθηρήσει. Λέει ακόμα ότι την ανάπτυξη θα τη φέρουν οι επιχειρηματίες και αυτούς θέλει να βοηθήσει, με χρήμα και προνόμια. Ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί αυτός να διαχειριστεί σαν κυβέρνηση την κατάσταση, αν η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ, είτε με απόφαση των ισχυρών οικονομιών της Ευρωζώνης, είτε από επιλογή μερίδας της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί στο λαό την αντίληψη ότι αρκούν αλλαγές στο επίπεδο της κυβέρνησης για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός του. Τον καλεί να βάλει πλάτες για να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και ύστερα να τη στηρίζει, περιμένοντας μάταια να βελτιωθεί η ζωή του, αφού τα μονοπώλια θα παραμένουν ακλόνητα στην οικονομία, με τις ευλογίες μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και τα αστικά κόμματα, τα αντιμετωπίζει σαν μοχλό για ανάπτυξη. Καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να υποταχθεί πλήρως στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που τότε θα φορά «αριστερό» προσωπείο, όπως από τώρα επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «αριστερά» συνδικάτα.

Θέλει το κίνημα να αποβάλει κάθε ριζοσπαστισμό και ταυτόχρονα να χτυπηθούν οι ταξικοί αγώνες και η πρωτοπορία τους, για να μπορεί χωρίς εμπόδια να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της πλουτοκρατίας. Ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση όσο καιρό τα μονοπώλια κάνουν κουμάντο στην οικονομία και ασκούν την εξουσία, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Ο λαός πρέπει να παλεύει σαν αντίπαλος οποιασδήποτε κυβέρνησης ασκεί διαχείριση. Οχι μόνο για να αποσπάσει -όσο γίνεται- μέτρα για την ανακούφισή του, αλλά για να μεγαλώνει τα ρήγματα στην αστική εξουσία και το κράτος της, μέχρι την ανατροπή τους. Μέσα από τέτοιες ριζικές ανατροπές θα προκύψει η πραγματική διακυβέρνηση του λαού, με τον ίδιο να έχει το κουμάντο στην εξουσία και την οικονομία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις