Τα «Νέα», η πρεσβεία και η δημιουργία συνειρμών


«Οσα δεν είδε ο φακός» ήταν ο τίτλος στο «ρεπορτάζ» της εφημερίδας «Τα Νέα» για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Τίτλος εύστοχος αφού το άρθρο δεν θέλει να μεταφέρει τι πραγματικά έγινε στην έναρξη του Συνεδρίου αλλά να δημιουργήσει συνειρμούς και να διαστρεβλώσει γεγονότα.

Ετσι, για παράδειγμα, συγκρίνει την πρεσβεία των ΗΠΑ με την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχέση με την είσοδο των δημοσιογράφων στην έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, και βγάζει το συμπέρασμα ότι «ευκολότερα μπαίνεις στην αμερικάνικη πρεσβεία από ό,τι στον Περισσό».

Φυσικά, η εφημερίδα και η δημοσιογράφος ξέρουν πολύ καλά πως τα πράγματα, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές, δεν είναι τόσο αθώα. Ξέρουν πως το Συνέδριο είναι η μέγιστη διαδικασία για το ΚΚΕ, ξέρουν πολύ καλά τι κυκλοφορεί στην πιάτσα ως δημοσιογράφοι, ξέρουν πως η έδρα της ΚΕ δεν μπορεί να είναι σκορποχώρι που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει ανεξέλεγκτα ο καθένας, ξέρουν επίσης ότι οι δημοσιογράφοι πιστοποιήθηκαν, μπήκαν και έκαναν ελεύθερα τα ρεπορτάζ τους.

Θέλουν απλά να κάνουν συνειρμούς, ανιστόρητους και απαράδεκτους, να συνδέσουν το ΚΚΕ με την αμερικάνικη πρεσβεία, να πουν ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα κλειστό, πρακτορικού τύπου και διάφορα άλλα που χρόνια τώρα πλασάρουν διάφοροι για να διαστρεβλώσουν την εικόνα του ΚΚΕ.

Αλλωστε, τι να πει κανείς όταν φωτογραφίζουν τους καλεσμένους στην τελετή έναρξης και τους παρουσιάζουν σαν αντιπροσώπους του Συνεδρίου και μάλιστα ως βετεράνους για να λοιδορήσουν την ηλικία των αντιπροσώπων!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις