Εμπαιγμός του λαού και υπονόμευση των αγώνων του


«Η εναλλακτική προσέγγιση η δικιά μας είναι απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που εφαρμόζεται. Εναλλακτικό είναι το σχέδιό μας. Εναλλακτικό εντός της Ευρώπης». Υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ, στον εκπρόσωπο Τύπου του οποίου Π. Σκουρλέτη ανήκει η παραπάνω δήλωση (ρ/σ ALPHA). Για την περίπτωση που «ξεχνά», η πολιτική που εφαρμόζεται είναι το σχέδιο της ΕΕ, είναι η στρατηγική της. Συνεπώς το εντός της ΕΕ, ενάντια στη στρατηγική της και μάλιστα με εναλλακτικό φιλολαϊκό σχέδιο, συνιστά αντίφαση εν τοις όροις!

Ο εμπαιγμός όμως έχει και συνέχεια. Λέει παρακάτω: «Εγώ θα ήθελα να ξέρω το χρόνο που θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση, τι θα έχει "τρέξει" στην Ευρώπη, ποια θα είναι η διεθνής οικονομική κατάσταση και αν τότε πάρει την ευθύνη, εάν είναι ακόμα η κυρία Μέρκελ στα πράγματα, να πει όχι στην Ελλάδα».

Δηλαδή το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από το πώς θα είναι η κατάσταση όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση και κυρίως από το αν θα είναι η Μέρκελ στα πράγματα. Και πάλι «ξεχνά» ότι αντιλαϊκή ήταν η στρατηγική της ΕΕ και πριν την Μέρκελ και τέτοια θα μείνει και μετά απ' αυτήν. «Ξεχνά» ότι εκτός της Μέρκελ στην ίδια «γραμμή» κινούνται και οι πολιτικοί αντίπαλοί της στη Γερμανία, κινείται και ο Ολάντ και ο Ραχόι, άπαντες. Για τον απλό λόγο ότι αυτή η γραμμή χαράσσεται από τις ανάγκες αυτών που πραγματικά εξουσιάζουν, των μονοπωλίων, που είτε σε κρίση είτε σε ανάκαμψη τα βρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα άρουν ούτε μισό από τα μέτρα που επιβλήθηκαν χάριν της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητάς τους.

Καταλήγει ο Π. Σκουρλέτης: «Σε κάθε περίπτωση, η δικιά μας αντίληψη για τα πράγματα δεν είναι η υιοθέτηση στρατηγικών οι οποίες οδηγούν σε εθνικές αναδιπλώσεις. Αυτό το πιστεύουμε βαθύτατα. Σήμερα αυτό που έχουν ανάγκη οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι όχι να κατακερματίσουν τις προσπάθειές τους κινούμενες μέσα στα εθνικά σύνορα, αλλά να συντονίσουν το βηματισμό τους για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών».

Και για να συντονίσουν τα βήματά τους χρειάζεται απαραιτήτως η ΕΕ, μόνο που δεν είπε ότι θα βοηθήσει κιόλας τους λαούς στο συντονισμό! Οποιος όμως υποτιμά το εθνικό πεδίο πάλης, όποιος παρουσιάζει την ΕΕ όχι σαν εμπόδιο αλλά σαν παράγοντα ευνοϊκό για την πάλη των λαών που θα εκδηλώνεται ίσως με προγραμματισμένα ραντεβού στις Βρυξέλλες, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπονομεύει την ανάγκη ανάπτυξης αυτής της πάλης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις