Τους πονάει η στρατηγική του ΚΚΕ


Π
ροσφιλές θέμα των διαπιστευμένων στο αντιΚΚΕ «ρεπορτάζ» είναι η πολιτική συμμαχιών του, την οποία προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και να τη φέρουν στα μέτρα τους. Το έκαναν την παραμονή του Συνεδρίου, το συνεχίζουν και τώρα, γράφοντας και λέγοντας ότι το ΚΚΕ είναι «περίκλειστο» και «απομονωμένο». «Η εκλογή του Δ. Κουτσούμπα στο πόστο του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προσγείωσε ανώμαλα όσους προσδοκούσαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο κόμμα αυτό. Ο κ. Κουτσούμπας είναι κατηγορηματικός: "Καμία συνεργασία με τους οπορτουνιστές που διέσπασαν το κόμμα"», γράφει ένας εξ αυτών χτες στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Και το alter ego της, η «Αυγή», συμπληρώνει: «Ξεκάθαρη θέση εναντίον οποιασδήποτε μορφής συμμαχίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς έχει ο 58χρονος Δημήτρης Κουτσούμπας (...) το ΚΚΕ (...) έχει στόχο τη συγκρότηση συμμαχιών μόνο στο κοινωνικό επίπεδο». Στο ίδιο πνεύμα κι άλλες γραφίδες, προπαγανδίζουν ότι η νέα ΚΕ και ο Γενικός Γραμματέας της είναι πολέμιοι των συνεργασιών και των συμμαχιών. Στην ίδια ρότα ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα η πολεμική τους στο Συνέδριο του ΚΚΕ. Τώρα, μετά την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα της, άρχισαν την επίθεση στα καθοδηγητικά όργανα και στα πρόσωπα, στα στελέχη, προκειμένου να περάσουν στις λαϊκές συνειδήσεις εχθρική αντίληψη για το ΚΚΕ.

Ε
ίναι γενικά προσφιλής μέθοδος της άθλιας αστικής δημοσιογραφίας η ενασχόληση με τα στελέχη του ΚΚΕ, λες και το ΚΚΕ είναι αστικό κόμμα, προκειμένου να ρίχνουν το δηλητήριο της αμφισβήτησης στο Κόμμα μας, στη στρατηγική του και τις αρχές του. Με τη μέθοδο του πες πες κάτι θα μείνει. Αυτό κάνουν και τώρα ως μια μορφή επίθεσης στην πολιτική μας. Τι θέλουν; Ενα ΚΚΕ που θα συνεργάζεται με αστικά ή οπορτουνιστικά κόμματα, για να πάρει μέρος στη διαχείριση του σάπιου καπιταλισμού. Ο,τι επαγγέλλεται δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βαφτίζεται «ενωτικός» και «συνεργάσιμος», επειδή δηλώνει διατεθειμένος να τακιμιάσει με τον Καμμένο και τη λαϊκή δεξιά, με τους Αμερικάνους, τους Ευρωπαίους και τους Ρώσους, με μερίδες των αστών, τον Ραχόι, τον Γκρίλο και άλλους, προκειμένου να αναβαθμίσει το ρόλο του στην αστική διαχείριση, χτυπώντας με άλλο μείγμα το λαό. Αν το ΚΚΕ επέλεγε τέτοιες συμμαχίες, θα έσταζαν μέλι τα Μέσα των αστών. Ομως, το ΚΚΕ λέει λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη, στους φτωχούς ΕΒΕ και αγρότες, που θα αντιπαλεύει τα βάρβαρα μέτρα και θα χτίζει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του καπιταλισμού, της αστικής εξουσίας, με ξεπάτωμα των μονοπωλίων από την οικονομία. Αυτή η συμμαχία είναι που τους φοβίζει. Γι' αυτό στάζουν χολή για το ΚΚΕ. Για τον ίδιο λόγο ανάγουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε κύριο και αποκλειστικό κριτήριο για την ορθότητα τάχα των θέσεων του ΚΚΕ.

Λ
ένε: Το ΚΚΕ έχασε τη μισή του δύναμη στις εκλογές, άρα η πολιτική του δεν περπατάει και πρέπει να την αλλάξει. Δηλαδή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ., ακόμα και η Χρυσή Αυγή, που πήραν μεγαλύτερα ποσοστά από το ΚΚΕ, έχουν φιλολαϊκότερη και πιο σωστή πολιτική από το ΚΚΕ; Ασφαλώς όχι. Η στρατηγική τους υπηρετεί τα μονοπώλια και μ' αυτά θέλουν να κάνουν ανάπτυξη. Ανταγωνιστικότητα, όμως, του κεφαλαίου και εργατικά - λαϊκά δικαιώματα είναι αταίριαστα. Αρα, η στρατηγική τους, ανεξάρτητα από προθέσεις και διακηρύξεις, αντικειμενικά δεν είναι υπέρ του λαού. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ λέει ο λαός στην εξουσία με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του. Με όχημα και το εκλογικό αποτέλεσμα, τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ να αλλάξει στρατηγική, να γίνει κόμμα της διαχείρισης. Βγάζουν παλιά τους ρεπορτάζ απ' το «ψυγείο», στα οποία αλλάζουν μόνο ονόματα, για να τους αποδώσουν προσωπικά τη συλλογικά επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματος. Αυτή είναι που τους πονάει. Την υλοποίησή της είναι που απεύχονται. Και η απογοήτευσή τους είναι δικαιολογημένη επειδή το ΚΚΕ βγήκε απ' το 19ο Συνέδριο πιο ικανό και αποφασισμένο να την προωθήσει στη ζωή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις