Στη σκέψη της ΕΕ... ο άνθρωπος!

gallery thumbnail
Οτι η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το χρίσμα των καπιταλιστών για να μπορεί να βαφτίζει το άσπρο - μαύρο περνώντας όλα τα βάρβαρα μέτρα, το ξέραμε. Το απέδειξαν και όλη την προηγούμενη βδομάδα οι κολακείες των αστικών ΜΜΕ για το εξαιρετικό έργο της στην εξαπάτηση.
Εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι οι επιχειρήσεις - «σκούπα» εναντίον των μεταναστών, το αίσχος των hot spots που ξεδιαλέγουν τους μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων της ΕΕ, η ενίσχυση και στρατιωτικοποίηση της Frontex και άλλων κατασταλτικών μηχανισμών, η υπεράσπιση της επαίσχυντης Σένγκεν, όλα όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει και εφαρμόσει τους τελευταίους μήνες στο Προσφυγικό, εμπεριέχουν «τη σκέψη για τον άνθρωπο»!
Δεν είναι τρολιά. Είναι η κυβερνητική προπαγάνδα διά μέσου «Αυγής», που περιγράφοντας όλα τα παραπάνω και κρύβοντας ότι αυτά υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (απλά ζητώντας μεγαλύτερα ανταλλάγματα για λογαριασμό του κεφαλαίου), καταλήγει στο ότι «αυτό είναι το "ευρωπαϊκό σπίτι".
Ομως το δικό μας "ευρωπαϊκό σπίτι" έχει πολλά χρόνια τώρα διατυπωθεί διαφορετικά. Αυτό υπηρετεί η κυβέρνηση και αυτό θα συνεχίζει να υπηρετεί. Εμπεριέχει συνειδητά μια διακριτή σκέψη. Τη σκέψη για τον άνθρωπο».
Η αλήθεια είναι ότι την γκαιμπελίστικη τακτική τού «όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό» ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την αξιοποιεί τυχαία. Αντίθετα, εντελώς συνειδητά προσπαθεί να φυτέψει (εδώ και χρόνια) στις λαϊκές συνειδήσεις το ψέμα ότι η ΕΕ μπορεί τάχα και να αλλάξει. Κι ότι το «σπίτι» των μονοπωλίων της ΕΕ, της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων μπορεί τάχα να γίνει και «σπίτι» των λαών, όταν οι καπιταλιστές βάλουν στη «σκέψη τους τον άνθρωπο»...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις