Ομολογίες

gallery thumbnailΤον περασμένο Φλεβάρη, όταν ο Γ. Βαρουφάκης παραδεχόταν ότι «δεν είναι ότι θα πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα, το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς», υπήρξαν πολλοί στην κυβέρνηση που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, διαβεβαιώνοντας το λαό ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε και η τρόικα τελείωσαν, ξεχάστε τα», ισχυριζόταν ο Αλ. Τσίπρας, ενώ οι ΑΝΕΛ κραύγαζαν «δεν υπάρχει "70% καλό Μνημόνιο"».
Εκτοτε, κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι, η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τα προηγούμενα. Επιλογές που τη φέρνουν στην ανάγκη να υπερασπιστεί όσα αποκήρυττε, υποκριτικά όπως αποδείχτηκε και για λόγους ψηφοθηρίας. Κάπως έτσι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να δηλώνει προ μηνός «και να μην υπήρχε το μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε». Ομοίως, ο Αλ. Φλαμπουράρης να δηλώνει στην «Αυγή της Κυριακής» πως «ακόμα και στο μνημόνιο υπάρχουν στοιχεία που ήδη ανήκουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»...
Ετσι, για να μη μένουν αμφιβολίες, για το αν η αντιλαϊκή πολιτική επιβλήθηκε στην κυβέρνηση ή την εφαρμόζει συνειδητά, υπερασπίζοντας την ανάγκη του ντόπιου κεφαλαίου να ανακάμψει η κερδοφορία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις