Δυο "μνημονιακοί" γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…

gallery thumbnail
Χτες, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (ό,τι έχει απομείνει) έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση με τις θέσεις της για την παιδεία. Δε θα τις σχολιάσουμε εκτενώς τώρα. Μεταξύ άλλων η “μνημονιακή” νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προτείνει - με διαφορά φάσης κάτι δεκάδες χρόνια - την κατάργηση της πρωινής προσευχής στο σχολείο και την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.
Αυτό στάθηκε αφορμή να απαντήσει η “μνημονιακή” ΟΝΝΕΔ (θα δούμε τι θα μείνει κι εκεί) που μάλιστα θυμήθηκε να πει και για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… όταν η ΟΝΝΕΔ σε αυτήν την πολιτική έχει πάρει 300 διδακτορικά. Στην μεταξύ τους αντιπαράθεση μπλέχτηκε και η “μνημονιακή” νεολαία ΑΝΕΛ (το «νεολαία ΑΝΕΛ» κι αν είναι είδηση!).
Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση αυτή είναι ξένη με τα συμφέροντα των μαθητών. Κι αυτό γιατί τόσο οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την πολιτική τους τσακίζουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των νέων, εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι αστερίσκοι και οι διαφορές που υπάρχουν δεν αναιρούν την ουσία: ότι τόσο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΟΝΝΕΔ προσεύχονται για να μακροημερεύει το σύστημα της εκμετάλλευσης, προσκυνάνε τις κατευθύνσεις της ΕΕ που κάνουν τη μόρφωση πανάκριβο εμπόρευμα για τους μαθητές.
Οι μαθητές, συνολικά η νεολαία, έχουν κάθε συμφέρον να οργανώσουν τον αγώνα για τη ζωή, τη μόρφωση και τα δικαιώματα που τους στερεί η αντιλαϊκή πολιτική. Το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας δε χωράει στην αντιλαϊκή πολιτική. Ή όπως το έλεγαν και οι ίδιοι οι μαθητές στις κινητοποιήσεις τους: «Στο σάπιο σύστημα σας, σάπια κι η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μία άλλη κοινωνία»! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις