Ο λαός θα πληρώνει

gallery thumbnail
Εγραψε η "Αυγή" 11/12/2015:
"Μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που θα μπορούσαν να περιορίσουν την καθαρή αξία του κατά 52,5%, περιλαμβάνονται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), που αποκαλύπτει η εφημερίδα "The Wall Street Journal". Σύμφωνα με το έγγραφο, μέρος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μπορεί να χορηγηθεί αμέσως και μέρος της να συνδεθεί με το μακροπρόθεσμο έλεγχο για την τήρηση από την Ελλάδα των δημοσιονομικών κανόνων και την εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων. "Η αποτελεσματικότητα κάθε μέτρου ανασχεδιασμού του χρέους (debt reprofiling) θα εξαρτηθεί σε καθοριστικό βαθμό από την ικανότητα και τη βούληση των ελληνικών Αρχών να επιδιώξουν μία συνετή διαδρομή δημοσιονομικής πολιτικής και να εφαρμόσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη", σημειώνουν τα στελέχη του ESM".
Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος: Ποιο το όφελος για το λαό από μια τέτοια εξέλιξη;
Τίποτε προς το καλύτερο δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού κανένα αντιλαϊκό μέτρο δε θα καταργηθεί, θα συνεχίζεται η «συνετή διαδρομή δημοσιονομικής πολιτικής, οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Οι μόνοι που θα ωφεληθούν, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πάμφθηνα εργατικά χέρια, βγάζοντας μεγάλο ποσοστό κέρδους, ενώ θα χρηματοδοτούνται με κρατικό χρήμα για επενδύσεις μετά την αναδιάρθρωση του χρέους. Το χρέος θα συνεχίζει και αναδιαρθρωμένο να το πληρώνει ο λαός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις