Όχι κι άλλη ισότητα!

gallery thumbnail
Φτάνει η τόση «ισότητα» που μοίρασαν οι πολιτικές της ΕΕ στις γυναίκες από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη στρατηγική της Λισαβόνας μέχρι τη στρατηγική «Ευρώπη 2020».
Το γυναικείο εργατικό δυναμικό, στο όνομα πάντα της «ισότητας», παραμένει στη συνολικότερη στρατηγική του κεφαλαίου το καύσιμο της κερδοφορίας του, για τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης. Αποτελεί διαχρονικά σημαντική εφεδρεία όχι μόνο γιατί οι γυναίκες αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς, δουλεύουν σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ελάχιστα ή καθόλου δικαιώματα εργασιακά ή ασφαλιστικά, αλλά γιατί ούτως ή άλλως είναι το πιο δόκιμο εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση.
Οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν:
- Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (30,6%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (στη χειρότερη θέση βρέθηκαν, για άλλη μια φορά, οι γυναίκες και οι νέοι, ενώ το 73% εκείνων που βρίσκονται εκτός εργασίας είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή αναζητούν δουλειά εδώ και τουλάχιστον 12 μήνες).
- Στην Ελλάδα οι γυναίκες κυριαρχούν στη μερική απασχόληση, η οποία πλασαρίστηκε με το εφεύρημα του «συγκερασμού των εργασιακών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων» (στις ηλικίες 15-64 ετών αγγίζει το 76%, ενώ στους άνδρες είναι 24%).
- Στο όνομα της «ισότητας» καταργήθηκε η πενταετής διαφορά στο όριο συνταξιοδότησης των γυναικών (67 χρόνια δουλειάς), παράλληλα με το πετσόκομμα όλων των επιδομάτων (τοκετού κ.ά.) και των συντάξεων.
- Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, της «ίσης αμοιβής για ίση δουλειά», παραμένει στο 15%.
- Η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας φορτώνει τις πλάτες της γυναίκας της λαϊκής οικογένειας τα παιδιά, τους γέροντες, τους αρρώστους, τα ΑμΕΑ.
Αυτό που της λείπει σήμερα μετά από τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων είναι η υποχρεωτική της στράτευση στο όνομα της «ισότητας»!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε πιθανό ρόλο λαγού στις κυβερνητικές στοχεύσεις, παρ' όλες τις προσπάθειες κυβερνητικών αξιωματούχων να υποστηρίξουν ότι είναι προσωπικές οι απόψεις του και με το σκεπτικό ότι «ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες», προτίθεται να προωθήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας και τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.
Δηλαδή, ήρθε η ώρα να φέρει στην «αριστερή» συγκυβέρνηση την πρόταση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ζαρούλια, η οποία το 2012 ζήτησε στη Βουλή την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 τους χρόνια, εκτιμώντας ότι η σημερινή κατάσταση συνιστά «διάκριση» …εις βάρος τους(!), αλλά και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
Φτάνει τόση «ισότητα»...
Εθελοντικά και ισότιμα πάλεψαν ακόμα και με το όπλο στο χέρι για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού, στην ΕΑΜική Αντίσταση, στον ΕΛΑΣ, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις