Ο καβγάς είναι για τα κέρδη

"Η ανάπτυξη έχει επανέλθει στη χώρα μας. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει και έχουν αποτέλεσμα. Απαιτείται, όμως, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Αυτές θα εξασφαλίσουν τη δυναμική που χρειάζεται η ανάπτυξη (...). Η συνέχιση της προσπάθειας που ξεκινήσαμε προϋποθέτει ευρεία συναίνεση τόσο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων όσο και μεταξύ των κοινωνικών ομάδων'.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Ο υπουργός έκανε σαφές ότι, όχι μόνο θα συνεχιστεί η άγρια αντιλαϊκή πολιτική, αλλά από πάνω ο λαός θα πρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα να του τσακίζουν τη ζωή.

Ομως έχει ενδιαφέρον η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτήν την πρόκληση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Π. Κουρουμπλής σηκώθηκε έξαλλος και είπε:

"Η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιήσει την πίεση που ασκούσε η αξιωματική αντιπολίτευση (...) να κουρέψουμε το χρέος, να ζητήσουμε ρήτρες ανάπτυξης (...), αντί να έχετε προχωρήσει στο να εκτιμήσετε τις επιπτώσεις των λαθεμένων επιλογών - που έχουν τονιστεί και αλλαχού ότι εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα - έρχεστε εδώ υποταγμένοι στη λογική των δανειστών και μας φέρνετε άλλη μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου".

Είναι προφανές ότι η κόντρα τους δε γίνεται από τη σκοπιά της ανάκτησης των απωλειών των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, αλλά από τη σκοπιά του ποιος στηρίζει καλύτερα την ανάκαμψη των κερδών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις