Σαλτιμπάγκοι...

"Αν θέλετε ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τότε θα πρέπει να έχει αυτοδυναμία στις εκλογές, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να διαπραγματευτεί και θα υποχρεωθεί να στρογγυλέψει την πολιτική του". Αυτό είναι το νόημα όσων γράφει ο Θ. Καρτερός στη χτεσινή «Αυγή».

Είναι γεγονός ότι οι πολιτικές εξελίξεις ενισχύουν τα ψευτοδιλήμματα και τις προσπάθειες εκβιασμού των εργαζομένων, εδώ όμως η κοροϊδία δίνει ρεσιτάλ.

Πρώτα απ' όλα, ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ο λαός θα πρέπει να φροντίσει να του δώσει τέτοια δύναμη για να εφαρμοστεί; Ο κ. Καρτερός αυτά τα γράφει δύο μέρες μετά την ομιλία του Τσίπρα στους ξενοδόχους και το κεφάλαιο του Τουρισμού, όπου- και σε αυτούς- υποσχέθηκε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της κερδοφορίας τους την ίδια ώρα που στους εργαζόμενους τάζουν ψίχουλα.

Δεύτερο, για ποιον θα διαπραγματευτεί ο Τσίπρας με την ΕΕ και το ΔΝΤ; Για τους εργαζόμενους ή μήπως για το ελληνικό κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που τα στελέχη του δίνουν δεξιά και αριστερά διαβεβαιώσεις ζητώντας το χρίσμα από το κεφάλαιο ως οι καλύτεροι διαχειριστές;

Τέλος, είναι ερώτημα πώς μπορεί να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι ένα κόμμα που λέει ότι «αν πάρω 27% θα αναγκαστώ να συνεχίσω τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, αλλά εάν πάρω 31% θα εφαρμόσω φιλολαϊκή»; Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι το δήθεν φιλολαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν το χωρίζει καμιά άβυσσος από τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, αφού υπηρετεί τους ίδιους στόχους. Ετσι, διαμορφώνουν από σήμερα προϋποθέσεις για τις υποχωρήσεις που θα κάνουν ούτως ή άλλως, ακόμα και από αυτές τις λίγες ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν.


Σαλτιμπάγκοι εκ φύσεως...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις