Κι όμως είναι δυνατόν!

"Δεν είναι δυνατόν οι αγορές να ρυθμίζουν τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, να αποφασίζουν πολιτικές".

Αυτό λένε παντού οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ποιος έχει την εξουσία και παρουσιάζοντας την αστική δημοκρατία που δεν είναι τίποτα άλλο από μια δικτατορία της αστικής τάξης, σαν γνήσια δημοκρατία που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του λαού και εναντίον των κατόχων της πραγματικής εξουσίας.

Έλα όμως που είναι και παραείναι δυνατόν...

Όχι απλά είναι δυνατόν, αλλά συμβαίνει ήδη κάθε μέρα.

Οι αγορές, σαν γνήσιο και δυναμικό εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών και όχι κάποιος ουδέτερος μηχανισμός μιας «ουδέτερης οικονομίας», απαιτούν και επιβάλλουν εκβιαστικά τη θέλησή τους.

Οι αγορές ουρλιάζουν κάθε ώρα και στιγμή πια, απαιτώντας να συνεχιστεί και να ενταθεί η σφαγή μας, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει. Το λένε πεντακάθαρα και ανοιχτά.

Η Goldman Sachs μίλησε σήμερα για «μοντέλο Κύπρου» στην Ελλάδα, απειλώντας ανοιχτά με «τραπεζική αργία».

Είναι ολοφάνερο ότι όσο εξακολουθούμε να δεχόμαστε χωρίς αμφισβήτηση την εξουσία τους, όσο ο λαός μένει στη γωνία και δε γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων, όσο συνεχίζουμε να παίζουμε στο δικό τους γήπεδο χωρίς να ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση με τους εχθρούς και δυνάστες μας, οι καταστροφές θα απέχουν πάντα μια ανάσα.

Θα είναι πάντα προς χρήση από το σύστημα σε κάθε κρίσιμη στιγμή.

Ας το σκεφτούν καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κι ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω από ωραία λόγια και να κοροϊδεύουν το λαό.

Ας πουν καθαρά ποιος είναι ο εχθρός. Είναι η εξουσία του κεφαλαίου που κρύβεται πίσω από τις αγορές; Ναι ή μήπως όχι;

Γιατί τον εχθρό σου, αυτόν που κλέβει τη μία και μοναδική ζωή σου κάθε μέρα, ούτε τον καθησυχάζεις, ούτε προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.

Τον πολεμάς με κάθε τρόπο!

(Εκτός κι αν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους «ρεαλιστές», δεν είναι εχθρός...).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις