Προσφυγόπουλα...

Οπως το δελτίο καιρού έχει καταντήσει το δελτίο θανάτων και των μικρών παιδιών στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Εκατό προσφυγόπουλα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αιγαίο, το διάστημα από 2 Σεπτέμβρη έως και 26 Οκτώβρη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ).
Ο αριθμός των παιδιών που ζητούν άσυλο σε χώρες της Ευρώπης, σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, καθώς ολοένα και περισσότεροι ανήλικοι φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες, ανακοίνωσε το παράρτημα της UNICEF στη Βρετανία.
Τα στοιχεία για την Ευρώπη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, προειδοποίησε η UNICEF. Το 2014, πάνω από τους μισούς πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο ήταν τα παιδιά. Ένα στα δέκα παιδιά -δηλαδή περίπου 230 εκατομμύρια- μεγαλώνει σε εμπόλεμες περιοχές.
Από το Γενάρη μέχρι το Σεπτέμβρη, περίπου 190.000 παιδιά ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη. Πολλά, από τα 190.000 παιδιά, προέρχονται από τη Συρία ή από γειτονικές χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες.
«Από όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα ασυνόδευτα παιδιά είναι η πιο ευπαθής ομάδα, καθώς μπορεί να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης», τόνισε η UNICEF. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εισέρχονται περισσότερα από 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα φτάνουν στα ελληνικά νησιά χωρίς να έχουν κανέναν να τα προσέχει, χωρίς χρήματα, χωρίς προστασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για παιδιά ηλικίας 6 με 15 ετών, των οποίων οι γονείς πέθαναν, κατά τη διάρκεια του άκρως επικίνδυνου ταξιδιού προς της Ευρώπη ή χωρίστηκαν λόγω συνθηκών. Είναι η πλέον ευάλωτη ομάδα προσφύγων και μεταναστών και ο νούμερο 1 στόχος αδίστακτων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων.
Όπως αποκαλύπτει ο διευθυντής της Europol, σπείρες δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη εξαναγκάζοντας ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών στη δουλεία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας κρούει τον κώδωνα για παιδιά που βρίσκονται σε βαλκανικές χώρες, τα οποία με την υπόσχεση ενός καλύτερου αύριο μεταφέρονται στην Κεντρική Ευρώπη και εκεί κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κυκλωμάτων σωματεμπορίας.
Όλα αυτά την ώρα που…
- Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι καμία φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ΕΕ. Ότι αποτελούν πρόκληση για ενίσχυση όλων των μηχανισμών άγριας καταστολής προσφύγων και μεταναστών, όπως η «Shenghen», η «FRONTEX», η «Εuropol» κ.ά., που η δολοφονική δράση τους αποδεδειγμένα έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο και αέρα στα πανιά των διακινητών και εγκληματικών οργανώσεων, που ποικιλοτρόπως εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
- Ο φιλεύσπλαχνος Ομπάμα σώζει τις 2 γαλοπούλες από τη σφαγή την «Ημέρα των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ.
- Ο «αριστερός» πρωθυπουργός της χώρας μας συνοδεύοντας τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου σε καταυλισμό προσφύγων απαντάει γελώντας (!) στο μικρό προσφυγόπουλο που ζητάει χρήματα από τον Σουλτς «και εγώ τόσο καιρό αυτό του ζητάω».
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, με την «ελευθερία κίνησης εργατικού δυναμικού» και την «κινητικότητα» τρέφεται από την εκμετάλλευση των μεταναστών και προσφύγων με την οποία θησαυρίζουν τα μονοπώλια και οι παντός είδους δουλέμποροι.
Στο σύνθημα του πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Ακρόπολη, βρίσκεται η απάντηση σε αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα:
«ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις