Οι πλειστηριασμοί και οι τράπεζες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να διαρρέει προς κάποιες κατευθύνσεις ότι είναι πιθανό να καταφέρει να πετύχει, σε συνεννόηση με τους «εταίρους» της, μία παράταση δύο ετών, ώστε να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να βγει και να το πανηγυρίσει ως μία φιλολαϊκή παρέμβαση.
Ναι, είναι τέτοιο το θράσος τους, που πλέον όλα είναι πιθανά. Και το λέμε αυτό διότι, έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλειδώσει από κυβέρνηση και δανειστές η απόφαση, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, κάποιοι ιδιοκτήτες οφειλέτες να βγουν από τα σπίτια τους και να τους παραχωρηθούν άλλα για να μείνουν, ώστε να τα εκμεταλλευτούν τα σπίτια κάποια συγκεκριμένα επενδυτικά funds. Τι σημασία έχει για μια λαϊκή οικογένεια - που μπορεί να έχει πληρώσει για πολλά χρόνια στις τράπεζες το δάνειό της - αν το σπίτι της θα βγει σε πλειστηριασμό ή όχι; Το θέμα είναι ότι αυτή η οικογένεια θα χάσει το σπίτι της και θα πεταχτεί στο δρόμο.
Και μία ...μικρή λεπτομέρεια: Το να μη γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών, οι πρώτοι που το έχουν ζητήσει είναι οι ίδιοι οι τραπεζίτες. Κι αυτό γιατί τη δεδομένη στιγμή, στη δεδομένη συγκυρία, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βγουν στο σφυρί σπίτια, γιατί κανένας δεν μπορεί να αγοράσει και να προσφέρει τα προσδοκώμενα κέρδη στις τράπεζες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις