"B-movie" ...

Τη μία τη φώναζαν "cowboy girl" γιατί της άρεσαν τα καουμπόικα καπέλα, τα ξέφρενα πάρτι, τα πολλά αγόρια και οι "σέλφι" γυμνή στο μπάνιο. Το κοράνι; Σύμφωνα με τον αδερφό της, δεν το 'χε καν ανοίξει. Μαντίλα; Αρχισε να φοράει τον περασμένο μήνα. Α! Κι από φτώχεια - που σύμφωνα με τα λεγόμενα γεννάει "τρομοκράτες" - δεν φαίνεται να ένιωθε πολλή τα τελευταία χρόνια που δούλευε διευθύντρια σε κατασκευαστική. Στη συνέχεια, μας είπαν ότι αυτή τελικά δεν σκοτώθηκε αλλά ένας άνδρας καμικάζι!!
Ο άλλος ήταν Βέλγος και πήγε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, το Saint-Pierre d'Uccle. Αλλά επειδή ήταν και πορτοφολάς κι "εγκληματικός εγκέφαλος" και τα 'πιανε, σε τρία χρόνια μέσα κατάφερε να τα βάζει με τις μισές μυστικές υπηρεσίες και τα καπιταλιστικά κράτη του πλανήτη. Από τον τρίτο που ανατινάχτηκε βρήκαν, λέει, μόνο ένα δάχτυλο και - ω του θαύματος! - ένα συριακό διαβατήριο που ήταν και δεν ήταν γνήσιο (αλλά σίγουρα αλεξίσφαιρο). Κι όλοι μαζί τη μια μέρα ανακοινώνεται ότι πιάστηκαν "κάπου και κάποτε" από την αστυνομία ή κάποια μυστική υπηρεσία αλλά αφέθηκαν από παρεξήγηση και "λόγω χαλαρότητας" (φημίζονται γι' αυτό οι μυστικές υπηρεσίες), τη δεύτερη ότι σκοτώνονται και την τρίτη ότι ακόμα "βρίσκονται στα ίχνη τους".
Εντάξει, δε λέμε. Εμείς Κλουζό δεν είμαστε ούτε συνωμοσιολόγοι γίναμε. Αλλά σαν κάπου να μη δένει καλά η πλοκή στην καταιγιστική ταινία "προετοιμασία του εδάφους για τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ένταση της καταστολής" που βλέπουμε από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Εκτός κι αν, τελικά, καταφύγουμε κι εμείς στη σίγουρη εκδοχή πολλών αστικών ΜΜΕ: "Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου"!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις