Δεν πιάνει το κόλπο...

"Πονηρούλης" ο υπουργός Εργασίας, πριν ξεκινήσει να παρουσιάζει το πόρισμα της επιτροπής που ο ίδιος διόρισε για το Ασφαλιστικό, είπε χτες για την κατάληψη που έκαναν εκείνη την ώρα τα συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας ότι ο ίδιος "εξεπλάγη", ότι είναι υπέρ τέτοιων μορφών δράσης, αλλά η συγκεκριμένη "εμποδίζει το διάλογο" και "γι' αυτό είναι αντιπαραγωγική".
Αυτό σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση: "Κι εγώ με τους εργαζόμενους είμαι, γι' αυτό ήθελα τον διάλογο που εμποδίζει το ΠΑΜΕ".
Βέβαια, το πόρισμα που παρουσιάστηκε τελικά στη Βουλή και θα αποτελέσει τον "πιλότο" για την επικείμενη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, επιβεβαιώνει και με το παραπάνω ότι η κυβέρνηση μόνο με τους εργαζόμενους δεν είναι, αφού το σύνολο των μέτρων που προτείνονται υπηρετούν τις κατευθύνσεις για ελάφρυνση του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους στο Ασφαλιστικό.
Οσο για το διάλογο, οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη και θυμούνται πού κατέληξαν ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν, άλλοτε για τα Εργασιακά, άλλοτε για το Ασφαλιστικό. Αλλωστε, και μόνο τα βιογραφικά αυτών που συνέταξαν το πόρισμα να δει κανείς (όλοι με παρελθόν σε κυβερνητικά επιτροπάτα και οργανισμούς που υπερασπίζονται αντιασφαλιστικές ανατροπές), καταλαβαίνει σε ποια βάση είναι ο διάλογος που ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση.
Ας αφήσει, λοιπόν, τις μαλαγανιές ο Κατρούγκαλος κι ας το πάρει απόφαση ότι η κυβέρνηση δεν θα παίξει σε "άδειο γήπεδο" στην προσπάθεια να συνθλίψει ό,τι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις