Βιάζονται για το κεφάλαιο



"Αγώνα δρόμου ξεκινά από αύριο η κυβέρνηση και δεν έχει ούτε ώρα για χάσιμο. Ούτε ως προς την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ώστε να μείνει το πρόγραμμα με τους δανειστές σε τροχιά, να εκταμιευτεί η δόση, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να αρχίσει εντός του 2015 η σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, ούτε ως προς την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, έξω από τον "κορσέ" των διεθνών δεσμεύσεων, με στόχο περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση εδώ και τώρα της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας και την πάταξη της διαφθοράς".
Αυτά γράφει η «Αυγή» της Κυριακής 11/10. Βιάζονται, λοιπόν, να υλοποιήσουν γρήγορα και προφανώς στα σιωπηλά τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, κάτι που άλλωστε απαιτεί σύσσωμο το ελληνικό κεφάλαιο.
Τα περί «παράλληλου προγράμματος», αντιμετώπισης της διαφθοράς και κοινωνικής δικαιοσύνης είναι για τον αποπροσανατολισμό του λαού, για την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και αυταπατών ότι μπορεί με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος.
Επίσης, στο ίδιο κείμενο της «Αυγής» αναφέρεται:
"Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι και τη συμφωνία με τους δανειστές θα υλοποιήσει και το αίσθημα δικαιοσύνης θα αποκαταστήσει, στηρίζοντας τους πιο αδύναμους και θα βάλει τη χώρα στο μονοπάτι της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές. Για μια Ελλάδα που θα βγει οριστικά από την κρίση, που θα προσφέρει εργασία στα παιδιά της, που δε θα χρειάζεται πλέον να αυξάνει φόρους και να κάνει με το σταγονόμετρο επενδύσεις, επειδή είναι ανίκανη να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία από τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κακή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι άνθρωποι που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση της Αριστεράς, ξέρουν ότι οι δεσμεύσεις είναι και προς τα έξω και προς τα μέσα και είναι πρόθυμοι να κάνουν υπομονή".
Η ύπουλη κυβερνητική προπαγάνδα έχει στόχο ο λαός να ανεχτεί τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, προσδοκώντας ότι θ' ανοίξει ο δρόμος για να μπει τέλος στα βάσανά του, είτε με την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου (βλέπε: «δρόμος της ανάπτυξης») είτε με το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα.
Πρόκειται για κοροϊδία, αφού η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει πάτο, ενώ η ανάκαμψη δε θα φέρει αποκατάσταση δικαιωμάτων και εισοδημάτων.
Γι' αυτό ο λαός, όμως, δεν πρέπει να δείξει καμιά αναμονή, καμιά ανοχή, καμιά εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που αφαιρεί από τον ίδιο για να δώσει στους επιχειρηματίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις