Πενταροδεκάρες...



«Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, εκεί θα κριθούμε και όχι στις πενταροδεκάρες του 5% ή του 13%», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης.
«Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής», συμπλήρωσε ο «αριστερός υπουργός της συγκυβέρνησης», χωρίς καν να κοκκινίσει κάνοντας αναφορά στο δημόσιο σχολείο, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε ούτε καν δασκάλους και καθηγητές για τη φετινή χρονιά, ενώ τα κονδύλια για την Παιδεία μειώνονται όλο και περισσότερο.
Είναι ο ίδιος υπουργός που είχε αναρωτηθεί το καλοκαίρι «πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος», θέλοντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι μικρή για τη λαϊκή οικογένεια η επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
«Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, αποσιωπώντας ότι η συγκυβέρνηση έρχεται να νομιμοποιήσει και να επεκτείνει αυτές ακριβώς τις πολιτικές που καταλήστευσαν τα χρήματα των εργαζομένων, στο όνομα δήθεν της εκπόνησης ενός «βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος».  
«Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε, τη στιγμή που η «μεταρρύθμιση» που ετοιμάζουν, με μπούσουλα το πόρισμα των «σοφών», δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο από τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι πλήρως ταυτισμένη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που θέλει να απαλλαγεί από κάθε ασφαλιστική υποχρέωση, αλλά και με την απαλλαγή του κράτους από τις ελάχιστες υποχρεώσεις του απέναντι στο σύστημα.
Η Κοινωνική Ασφάλιση χάνει τον αναδιανεμητικό της χαρακτήρα και το στοιχείο της αλληλεγγύης και μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση του καθενός με το σύστημα των «καθορισμένων εισφορών», αλλά όχι «καθορισμένων παροχών», με σύνταξη πενταροδεκάρες και όποιος επιζήσει, έστω και με μακαρόνια!
Όσοι πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν από τον για «δεύτερη φορά αριστερό» όλεθρο, είναι βαθιά γελασμένοι. Κανείς δεν εξαιρείται, ανεξάρτητα από το αν είναι συνταξιούχος ή ασφαλισμένος, παλιός ή νέος, ανεξάρτητα από το Ταμείο όπου καταβάλλει τις εισφορές του ή παίρνει σύνταξη.
Στο πόρισμα της επιτροπής, που διόρισε η κυβέρνηση, υπάρχει η πρόβλεψη να υπάρξει επανακαθορισμός των συντάξεων που δίνονται τώρα και προσαρμογή τους στον τρόπο υπολογισμού που εισάγει το νέο σύστημα. Αυτό σημαίνει απώλειες για τους σημερινούς συνταξιούχους μέχρι και 30%.
Καμιά αναμονή και καμιά ανοχή στην κυβέρνηση, που κομπάζει ότι ο λαός τούς ψήφισε επειδή κατανοεί την ανάγκη των βάρβαρων μέτρων και τα ανέχεται. Όταν οι 17 «βασανιστικές» ώρες του πρωθυπουργού στα σαλόνια της λυκοσυμμαχίας έφεραν αυτά τα αποτελέσματα, μπορούν να φανταστούν οι εργαζόμενοι, ψηφοφόροι και μη του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα σημάνουν οι «μάχες» που έχει να δώσει την επόμενη περίοδο για τα μέτρα απίστευτης σκληρότητας.
Στα σημερινά συλλαλητήρια και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μαζική απάντηση. Να καταλάβει πως τα λαϊκά στρώματα, οι παραγωγοί του πλούτου, που υποφέρουν, δεν ανέχονται πλέον τις «αριστερές» πολιτικές-πενταροδεκάρες που τους ταΐζουν. Θα απαντήσουν ταξικά και οργανωμένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις