Το τυράκι

Εγραφε η "Αυγή" στις 17/10/2015:
"Μιλάμε για τα επώδυνα μέτρα και όχι για τις ρυθμίσεις, επί παραδείγματι, κατά της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που προφανώς εντάσσονται στην προοπτική μιας κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά. Ο ελληνικός λαός κατά πλειοψηφία αποδέχθηκε τη λογική της κυβέρνησης και την επιβράβευσε για τη στάση της. Γνώριζε, επίσης, ότι σύντομα θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, όπως και ήρθε. Αυτήν την ώρα, για την εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση, και μάλιστα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν αρκεί η λαϊκή επικύρωση. Υπάρχει και μια αναγκαία προϋπόθεση: Η διακυβέρνηση με αίσθηση δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, η εκκαθάριση των υποθέσεων διαφθοράς και διαπλοκής αποτελεί πράξη δικαιοσύνης και όρο απαραίτητο για την επιτυχία του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, επί ποινή ακυρώσεως".
Με τυράκι την "πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής", ο λαός καλείται να στηρίξει τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία υποτίθεται ότι ενέκρινε με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές.
Και να, λοιπόν, η υπόθεση Σαββαΐδου, και να το νομοσχέδιο περί τηλεοπτικών αδειών ως στοιχεία που αποκαθιστούν δήθεν την "αίσθηση δικαιοσύνης".
Μόνο που, όπως και αν εξελιχθούν αυτές οι υποθέσεις - που το σίγουρο είναι ότι ούτε τη διαφθορά ούτε τη διαπλοκή ανάμεσα στο αστικό πολιτικό προσωπικό και τους επιχειρηματικούς ομίλους πρόκειται να εξαλείψουν - οι εργατικές - λαϊκές θυσίες δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Αντίθετα, το μενού περιλαμβάνει και άλλα που έρχονται.
Η πρόκληση - κοροϊδία, λοιπόν, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Με σταθμούς τα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και την απεργία στις 12 Νοέμβρη να αποδείξει ο λαός πως δεν πιάνεται στη φάκα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις