"Δεν υπάρχουν νέα μέτρα"Το άσπρο μαύρο εμφάνισε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Δήλωσε: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα»! Για ένα νομοσχέδιο που κάθε άρθρο, κάθε παράγραφος έρχεται να εφαρμόσει ό,τι πιο βάρβαρο περιέχεται στο 3ο μνημόνιο. Γεγονός που γνωρίζει ο πρωθυπουργός και γι' αυτό συμπλήρωσε «υπάρχουν δύσκολα μέτρα». Για τα οποία, όμως, ούτε λίγο ούτε πολύ αξίωσε να μην εκφράζεται καμία αντίδραση, γιατί όπως είπε «τα γνωρίζατε όλοι». Απευθύνθηκε σ' όσα από τα κόμματα ψήφισαν μαζί του το 3ο μνημόνιο, αποδέκτης όμως της αξίωσής του ήταν ο ίδιος ο λαός. Το είπε, εξάλλου, και επί λέξει: «Ο λαός επέλεξε ποιος θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία και αποφάσισε».
Πρόκειται για αισχρό εκβιασμό. Και δεν πρέπει να γίνει δεκτός από το λαό. Τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν ξεχωρίζουν θύματα. Θα τα πληρώσουν ακριβά και αυτοί που ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα κι εκείνοι που ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ενέκριναν το τρίτο μνημόνιο. Απέναντι σ' αυτήν την επέλαση αντεργατικότητας, το συμφέρον του λαού είναι να αντιδράσει. Συγκροτώντας τη δική του κοινωνική συμμαχία που θα 'χει στόχο να ανατρέψει αυτήν την πολιτική απ' όποιον διαχειριστή κι αν εφαρμόζεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις