Κυβερνητικός συνδικαλισμός

Εκπαιδευτικοί στην ανεργία αντί στις τάξεις, τεράστια κενά στα σχολεία, ελαστική απασχόληση, υπογεγραμμένο το σκληρό μνημόνιο που φέρνει αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις παντού, παιδιά πεινασμένα, νωπές οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τζάμπα δουλειά των εκπαιδευτικών με αξιολόγησή τους. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ) σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας στα γραφεία της, ξεπερνά τα παραπάνω και τα βάζει με τη δυναμική παρέμβαση αδιόριστων και συνδικαλιστών εκπαιδευτικών!
την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το κλίμα οξύνθηκε από συνεχείς παρεμβάσεις συνδικαλιστικών στελεχών συγκεκριμένων παρατάξεων με συνέπεια την τελική ακύρωση της συνάντησης", αναφέρει σε μία ανακοίνωση - παράδειγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού, σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού. Εννοώντας μάλλον ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έκατσαν σιωπηλοί να ακούν τον υπουργό Παιδείας να λέει ότι φέτος δε θα γίνουν διορισμοί, να χαρακτηρίζει υπερβολή την καταγγελία ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν, να λέει ότι είναι προτεραιότητα η Ειδική Αγωγή τη στιγμή που 150.000 παιδιά που την έχουν ανάγκη είναι εκτός και όσα φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία, δεν κάνουν μάθημα κ.ο.κ. Η ανακοίνωση μάλιστα κάνει λόγο για «ενέργειες που εκμεταλλεύονται τα εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης, των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών», για «στείρα επικοινωνιακή αντιπολίτευση»! Τους έτσουξε μάλλον που χάλασε η μόστρα του υπουργού τους, επειδή είχε απέναντί του ανθρώπους που «του τα ψέλνανε», αντί για πειθήνιους συνδικαλιστές που... δείχνουν κατανόηση και συναίνεση στην κυβέρνηση.
Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων τους, αλλά και γονιών και δεν άφησαν το συνδικαλιστικό όργανο να παίξει το ρόλο «ντεκόρ» στην επικοινωνιακή φιέστα του υπουργείου. Δήλωσαν ανοιχτά πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν από συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ έρχεται να τους επιβεβαιώσει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις