Γελάνε και οι πέτρες

σφαλιστική μεταρρύθμιση με αριστερό πρόσημο» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η χτεσινή «Αυγή», προαναγγέλλοντας το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό «εντός του Νοέμβρη".
Βάση γι' αυτή την εκτίμηση της εφημερίδας αποτελεί το πόρισμα της λεγόμενης «Επιτροπής σοφών» που παρουσιάστηκε την Πέμπτη. Για το τι περιέχει το πόρισμα, γράψαμε αναλυτικά στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», με τον εύγλωττο τίτλο «Νέο Ασφαλιστικό χωρίς καμιά εγγύηση για τις συντάξεις».
Γιατί αυτό είναι το βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση: Οι εργαζόμενοι θα ξέρουν τι εισφορές θα καταβάλλουν στο μακρύ εργάσιμο βίο τους, αλλά το αν θα πάρουν σύνταξη και πόση θα εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων και προϋποθέσεων άμεσα συνδεδεμένων με τις εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους.
Δηλαδή, η μεταρρύθμιση έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενους νόμους, με τους οποίους το κράτος και οι καπιταλιστές απαλλάσσονταν ολοένα και περισσότερο από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία καταλήγει πλέον να γίνεται ατομική υπόθεση του καθενός.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο πανηγυρίζουν για το πόρισμα ο ΣΕΒ και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, επευφημώντας την κυβέρνηση που προχωράει μεταρρυθμίσεις οι οποίες «θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα».
Μετά απ' όλα αυτά, με τους τίτλους της «Αυγής» δικαιούνται να γελάνε και οι πέτρες...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις