Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;



Οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψης του σοσιαλιστή Ολάντ στην Αθήνα ταιριάζουν γάντι στις επιδιώξεις της «δεύτερη φορά» αριστερής κυβέρνησης, η οποία έχει αποδειχτεί «μανούλα» στα θεάματα όταν περικόπτει τον άρτο.
Επίσκεψη ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου, για να εξασφαλίσει για λογαριασμό των γαλλικών μονοπωλίων κομμάτι της πίτας της κερδοφορίας από τις ιδιωτικοποιήσεις και λοιπές «επενδυτικές συνεργασίες» σε τομείς όπως κατασκευές, λιμάνια, τρένα, ενέργεια, υδάτινους πόρους, διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, που τον εμφάνιζαν σαν το «νέο άνεμο της Ευρώπης» και που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για μια «συμμαχία των χωρών του Νότου», που δήθεν θα εξανθρωπίσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, εκπροσωπεί εκείνα τα συμφέροντα που τσακίζουν τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι, που σχεδιάζουν στην ΕΕ, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τη συντριβή όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Τι έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν, όταν στο επίκεντρο των συνομιλιών, δεν είναι τα εκατομμύρια των ανέργων και των φτωχών στην ΕΕ αλλά το «μενού» των επενδύσεων! Οι επενδύσεις δε θα σώσουν τους εργαζόμενους από τα βάσανα που συσσωρεύει η αντιλαϊκή πολιτική αφού έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, εκμεταλλευόμενες τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική.
Το Παρίσι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, στη συνεκμετάλλευση των δημόσιων υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου από το γαλλικό και ελληνικό κεφάλαιο. Επιδιώκει επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κ.ά., διεκδικώντας παράλληλα και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Όσα κόκκινα χαλιά και αν στρώθηκαν για να περπατήσουν τα γεράκια της λυκοσυμμαχίας, δεν μπορούν να επισκιάσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και περπάτησαν στον έντιμο δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους, ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις