Οι αστοί απαιτούν ... η κυβέρνηση προωθεί

Εγραφε η «Καθημερινή», χτες, 30/10/2015:
"Η σημερινή κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να δυσαρεστήσει μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων. Καυτά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, η φορολόγηση των αγροτών κ.ά., δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι κυβερνώντες (...) έκαναν το λάθος να υπόσχονται συνεχώς ανέφικτα πράγματα. Τώρα ήλθε η ώρα της ευθύνης, αλλά και της αλήθειας".
Βιάζονται τα αστικά επιτελεία για την εφαρμογή των βαθιά αντεργατικών - αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Αδικούν, όμως, την κυβέρνηση ως προς τις προθέσεις που είχαν τα κόμματα που την συναποτελούν πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση και τώρα. Γιατί η κυβέρνηση αναζητά και μελετά τον τρόπο που θα περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, κοινώς «δουλεύοντας την κοινωνία», με τα δήθεν ισοδύναμα και παράλληλα προγράμματα...
Εξ άλλου, η «Αυγή», 22/10/2015 έγραφε:
"Το μεγάλο ζόρι είναι τα επόμενα βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων και κυρίως η ταχύτητα που απαιτείται για να κλείσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν υποδεχτούμε το... σωτήριο έτος 2016 και τεθούν σε ισχύ οι κανόνες της τραπεζικής ένωσης. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει εμπεδώσει πλήρως αυτόν τον κίνδυνο του χρόνου".
Επίσης, σύμφωνα με την «Αυγή» 25/10/2015,
"η γραμμή που περνάει από τα σημεία προαπαιτούμενα, αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και χρέος είναι στην πραγματικότητα η στενωπός διαμέσου της οποίας πρέπει να περάσει η χώρα για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει πριν από περίπου έναν χρόνο, μετά την πενταετή εφαρμογή μνημονιακών και ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών".
Μήπως σ' αυτές τις αναφορές υπάρχει άρνηση εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων; Ισα - ίσα, το αντίθετο. Η κυβέρνηση προωθεί αυτά ακριβώς που αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν η «Καθημερινή» για λογαριασμό του κεφαλαίου, εκτιμώντας τα μάλιστα ως μονόδρομο για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις