Οταν άνοιξαν οι πόρτες...

gallery thumbnail
Πολλές δηλώσεις έγιναν πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την περασμένη Παρασκευή, από όλα τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη "λάθος" πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ζήτημα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, για τις ευθύνες της στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης, για τις επιλογές υπουργών της τώρα και στο παρελθόν.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι διαρροές από την πλευρά των κομμάτων έδιναν την εικόνα μιας σκληρής αντιπαράθεσης, που βάζει σε κίνδυνο την "εθνική συνεννόηση", το ζητούμενο δηλαδή της σύσκεψης.
Τελικά, όταν άνοιξαν οι πόρτες, άλλο κλίμα βγήκε προς τα έξω: "Η κυβέρνηση προσαρμόζεται στο ρεαλισμό", είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. "Δεν δίνουμε λευκή επιταγή - Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας", ανέφερε η Φώφη Γεννηματά. "Μετά κόπων και βασάνων χαράχθηκε μια μίνιμουμ εθνική γραμμή", αναφώνησε ο Στ. Θεοδωράκης. Ακόμα και ο Β. Λεβέντης δεν χολώθηκε επειδή βρέθηκε κάτι να διαφωνήσουν μεταξύ τους, αλλά, αντίθετα, επειδή η συμφωνία τους δεν φτάνει μέχρι το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, που είναι ο μόνιμος καημός του!
Συμπέρασμα: Η σύσκεψη της Παρασκευής έκλεισε με συναίνεση των αστικών κομμάτων στο Προσφυγικό, πάνω στους άξονες της πολιτικής που ακολουθούν έως τώρα η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Καθόλου παράξενο αφού όλοι συμπλέουν στρατηγικά.
Αραγε, αυτή η συναίνεση θα περιοριστεί στο Προσφυγικό ή θα εκφραστεί πιο έμπρακτα και στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά και αλλού;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις