Στώμεν καλώς

gallery thumbnail
1. Ποτέ άλλοτε τόσοι ξένοι φίλοι δεν κατάφεραν, κυκλώνοντας την πατρίδα μας, να καταστήσουν μόνιμη την απέχθειά μας εναντίον τους. Τώρα βρίσκονται στις θάλασσές μας εξαιτίας μιας κυβέρνησης που εξάντλησε τον εξευτελισμό της και μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστής για την αναξιοπρεπή στάση της.
2. Ο δημόσιος λόγος; Αναλαμβάνοντας την πληροφόρηση, οι γνωστοί δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών χρόνια τώρα έχουν σωπάσει μπροστά σε καθετί πραγματικό, έχοντας δημιουργήσει παρέες ελαφρών συνδαιτυμόνων που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναλύουν καθετί σαν κοσμικό κουτσομπολιό. Πίσω από αυτήν την ακατάσχετη φλυαρία και αναίδεια κρύβεται επιδέξια μια διπλωματική συμπεριφορά, ένα ασύστολο ψεύδος εκ μέρους τους, που προσπαθεί με γελοιότητες να πετάξει από πάνω της την περιφρόνησή μας.
3. Οταν η εσωτερική «αποικιοκρατία» δεν τα καταφέρνει μόνη της, δίνει το χέρι της κατευθείαν στις θεαματικές δυνάμεις των ΝΑΤΟικών - έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ποιος είναι το παραπάνω αφεντικό.
4. Η χαμέρπεια των αστών, αυτές τις δύσκολες ώρες της εσωτερικής κρίσης, επιμένει δυναμικά να αντλήσει όσα μπορεί για ίδιον όφελος. Εχοντας χάσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας, ονειρεύονται το καθιερωμένο μοίρασμα λαφύρων το οποίο ακολουθεί κάθε καταστροφή. Πουλάνε τα ελαττώματά τους σε υψηλές τιμές και περιμένουν.
5. Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε πολύτιμο βοηθό των Ευρωπαίων ηγετών, επιτρέποντας στους Δυτικούς να αλωνίζουν. Τώρα παραμυθιάζεται πως έχει ανοίξει βεντέτα με γνωστό μεγάλο εκδότη, μέχρι τελικής πτώσεως. Οι γιορτές των Απόκερω τον διευκόλυναν να διαλέξει το ρόλο του μονομάχου. Και οι δύο κατά φαντασίαν εχθροί τροφοδοτούν την πιάτσα με ιστορίες φτηνής επιστημονικής φαντασίας.
6. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το πρωτόκολλο φιλοξενίας που τους επιφυλάσσουν οι Συριζαίοι στους δρόμους της Αθήνας, οι νέοι εξακολουθούν να κατεβαίνουν στο κέντρο της θρονιασμένης βίας της εξουσίας με μια δυναμική που με ενθουσιάζει, γιατί διακρίνω λεπτομέρειες μέσα στην καθημερινότητά τους που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία.
7. Οι τυπικές γελοίες ηθικές αξίες των Ευρωπαίων που εκστομίζονται ως εντολές εναντίον μας εξάντλησαν αυτήν τη φορά όλη την αχρειότητά τους στην αντιμετώπιση των γεγονότων της Ειδομένης. Ο χορός των καταραμένων στους φράχτες απέδειξε με όλους τους τρόπους στους Ευρωπαίους πως ο πολιτισμός τους ηττήθηκε οριστικά.
8. Είναι σωστή ευλογία ότι η πνευματική ένδεια της κυβέρνησης εκδηλώθηκε γρήγορα, δικαιώνοντας όσους την είχαν αμέσως διαγνώσει, διότι διαφορετικά το κόστος για την υπόθεσή μας θα ήταν μεγαλύτερο. Δεν ακολούθησαν λίβελλοι αλλά ούτε και σιωπή, αντιθέτως γέλια σε αφθονία, γέλια απελπισμένων, που καταλήγουν σε δάκρυα.
9. Οποιος διαχωρίζει την αισθητική από την ηθική αξίζει να ζει μόνο στον κόσμο των γουρουνιών.
10. Για τους Σύρους φοβάμαι το χείριστο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Ευρώπη τούς αντιμετωπίζει σαν επιδημία. Ζούμε όχι μόνο μια ακόμη επίδειξη ανικανότητας των Ευρωπαίων στο χειρισμό τους, αλλά και μια άλλου τύπου ήττα, γιατί, παρά την ωμότητα με την οποία διαχειρίζονταν μέχρι σήμερα κάθε πρόβλημα, ο νόμος και η τάξη που πρέσβευαν κλονίστηκε από εξωτερικούς παράγοντες. Οι Γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν τους Σύρους με ένα κράμα φόβου και περιέργειας, και αν ακόμα η Μέρκελ δεν κλείσει τα σύνορα σίγουρο είναι ότι θα το κάνουν οι ίδιοι.
Γιώργος  ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις