Μπαμ ηκούσθη στον αέρα...

gallery thumbnail
..."και τα βόλια πήγαν πέρα", λέει το τραγουδάκι για το λαγό.
Κάπως έτσι και με τους διάφορους "λαγούς", δημοσιολογούντες, "ειδικούς" αναλυτές και λοιπούς, που λαχάνιαζαν χτες όλη μέρα για να μας πείσουν για τις "πραγματικές" και "βαθιές" αιτίες των δολοφονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Σαν έτοιμοι από καιρό - τα ίδια έλεγαν άλλωστε και το Νοέμβρη για τις αντίστοιχες επιθέσεις στο Παρίσι - έβγαλαν από τα συρταράκια τους τις ψυχολογικο-κοινωνικές αναλύσεις στα όρια της αστειότητας, για να μιλήσουν με ύφος δέκα καρδιναλίων επί παντός επιστητού, εκτός από τους πραγματικούς ενόχους των εγκλημάτων, αλλά και τα σοβαρά ερωτήματα που γεννάνε τέτοιες επιθέσεις με μόνιμα θύματα τους λαούς.
Κρύβοντας το ποιοι οπλίζουν το χέρι κάθε λογής μηχανισμών που διεξάγουν τέτοιου είδους δολοφονικές επιθέσεις. Μιλώντας με άψογη ευρωενωσιακή γλώσσα για "ριζοσπαστικοποίηση", τσουβαλιάζοντας μέσα σε αυτή την "έννοια" την εργατική - λαϊκή πάλη με τη δράση μηχανισμών που βγαίνουν από τα σπλάχνα του συστήματος, των καπιταλιστικών κρατών και ανταγωνισμών.
Και φυσικά, αποσιωπώντας αυτό που αποδείχτηκε και όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι δηλαδή τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών κρατών για ένταση της καταστολής και δικαιολόγηση στις συνειδήσεις κάθε λογής σχεδίων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κ.τ.λ.
Τα «βόλια» του λαού, όμως, δεν πρέπει να "πάνε πέρα".
Πρέπει να στοχεύσουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μαζί με την κρίση, τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γεννάει και κάθε λογής τέρατα και μηχανισμούς που τα στρέφει ενάντια στους λαούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις