Ωμός εμπαιγμός


Σε ωμό εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας προχώρησε χτες η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Αφού πρώτα ως κυβερνητικός εταίρος η ΔΗΜΑΡ προσυπέγραψε το ξεπούλημα της ΑΤΕ στον όμιλο της «Πειραιώς» χτες ...θυμήθηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων! Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία καλεί τον«υπουργό Εργασίας να εφορεύσει για την τήρηση των κανόνων της συμφωνίας και του εργατικού δικαίου»(!) και αναφέρει:
‘’Η συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας Πειραιώς για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του προσωπικού της ΑΤΕ και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων αυτών, σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τον αιφνιδιασμό για την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου και πολύ περισσότερο με την καταστρατήγηση των υπαρχουσών συλλογικών συμβάσεων εργασίας’’.
Μήπως δεν γνώριζε ο κ. Κουβέλης και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ - που σήμερα επικαλούνται το «εργατικό δίκαιο» - όταν συμφωνούσαν για την εκχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας στους ιδιώτες ότι η πρώτη «απόφαση» του Ομίλου Πειραιώς θα ήταν να περικόψει μισθούς και να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του; Μήπως δεν είχαν «πείρα» από τις προηγούμενες ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών της «Εθνικής», της «Γενικής», της «Εμπορικής» κ.ά., όταν πρώτα στο στόχαστρο των νέων ιδιοκτητών και των μετόχων μπήκαν οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων;
Φυσικά και γνώριζαν, αφού με την πολιτική τους που υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα, με τη συμμετοχή τους στη συγκυβέρνηση ψηφίζουν τους εκμεταλλευτικούς νόμους για να εξασφαλίσουν νέα κέρδη στο κεφάλαιο.
Σήμερα που σαν «μωρές παρθένες» ...ανακαλύπτουν τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς και ζητούν δήθεν να τηρηθούν οι «κανόνες», κοροϊδεύουν και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας.
Τα λαϊκά στρώματα οφείλουν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τα «αριστερά δεκανίκια» του συστήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις