Δίκτυ προστασίας στον ευρωμονόδρομο

Συστηματική προσπάθεια απόκρυψης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γενικότερα του χαρακτήρα της, σε σχέση με όσα συντελούνται σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών της Ευρωζώνης και ευρύτερα, καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε παρέμβαση που κάνει, σε κάθε ανακοίνωση που εκδίδει. Σε χτεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει, ούτε καν αυτά που έλεγε παλαιότερα που περιόριζε το όλο θέμα στις ευθύνες κάποιων οργάνων της ΕΕ. 
Συγκεκριμένα καταφέρεται κατά της «τρικομματικής συγκυβέρνησης» και κατά του «μνημονιακότερου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και της τριανδρίας που συγκυβερνά», κατηγορώντας τους για την «απόλυτη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις της τρόικας για την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου». Λες και δεν γνωρίζουν πως μνημονιακή πολιτική εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, και μάλιστα χωρίς να έχουν υπογράψει μνημόνιο ή χωρίς την παρουσία κάποιας τρόικας. 
Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προωθεί με την πολιτική του είναι η απενοχοποίηση των στρατηγικών επιλογών της άρχουσας τάξης και η νομιμοποίησή τους στα μάτια του λαού. Είναι χαρακτηριστικό πως αναφέρεται στο ίδιο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπάρχει δίκαιη διέξοδος από την κρίση και αυτή περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου», ενώ πουθενά δεν υπάρχει, ούτε καν σε οπορτουνιστικό περιτύλιγμα, η οποιαδήποτε αναφορά στον καπιταλισμό και της ΕΕ. Ετσι αναφέρεται γενικά και αόριστα στην ανάγκη «για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάταση της οικονομίας με αναδιανομή του πλούτου, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους» και προφανώς όλα αυτά στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις