Ο Πακιστανός

Για τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο της Σύρου η Αστυνομία ακολούθησε πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τη μεταγωγή τρομοκρατών και ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών. Ολα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήταν καλυμμένα με μάσκα, ενώ ο κατηγορούμενος φορούσε και αλεξίσφαιρο.

Χωρίς πρόσωπο, χωρίς όνομα. Για την δική του προστασία, φυσικά. Στο κάτω-κάτω, οι χρυσαυγίτες τον περίμεναν στο λιμάνι, μανιασμένοι. Το κράτος δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι το κράτος. Αν το κράτος ήταν η Χρυσή Αυγή, θα λύντσαρε επί τόπου τους 6.000 που άρπαξε καθώς γύριζαν από τη δουλειά, από τα λεωφορεία, από κομμωτήρια, από εστιατόρια. Αν η Χρυσή Αυγή ήταν το κράτος δεν θα χαρακτήριζε την σαδιστικά ονομασμένη επιχείρηση "επικοινωνιακή φούσκα". Να ένας καλός ορισμός: η Χρυσή Αυγή είναι αυτό που το κράτος προσπαθεί να γίνει, αλλά απορρίπτεται αποκαρδιωτικά από την μέντορά του λόγω των υψηλών κριτηρίων που εμπλέκονται. "Δεν απέλασαν ούτε έναν λαθρομετανάστη από τη χώρα! Τους περιφέρουν ασκόπως εντός της επικράτειας για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό", λέει η Χρυσή Αυγή. "Γιατί τους μαζεύουν; Αφού ξανά εδώ θα είναι, ανάμεσά μας", λέει ο "ελληνικός λαός" στο ρεπορτάζ των Νέων. Δεν είναι αρκετό, δεν είναι αρκετό. Δεν φτάνουν οι 6.000. Χρειάζονται πιο πολλά, πιο δραστικά. Γιατί ο κόσμος δεν ψωνίζει. "Είναι αργά για να αλλάξει κάτι. Πλέον έχουμε βουλιάξει», είπε. «Σκέφτομαι να κλείσω το μαγαζί τον Σεπτέμβρη. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το Κέντρο της Αθήνας, φοβάται και δεν έρχεται να ψωνίσει όπως παλιά». Μήπως φταίνε οι τιμές;  Μήπως φταίει που δεν χύθηκε αίμα για την σπονδή στην βαριά άρρωστη οικονομία; Το σύνθημα το λέει: Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή.

Τι ευμετάβλητο, το "δημοκρατικό πλήθος"! Πέρυσι, η εποχή του Νέγκρι. Φέτος, η εποχή του Πλάτωνα. Το "δημοκρατικό πλήθος" αίφνης μετετράπη σε μαινόμενο όχλο α λα αμερικάνικος Νότος μετά την Ανοικοδόμηση, με πυρσούς, σκοινιά και μαχαίρια. Τις πταίει; Όπου και να κοιτάξεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ άνθρωποι φωνάζουν υστερικά ενάντια σε όποιον τολμήσει να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα. Και κυρίως ενάντια στην "ακροαριστερά." Η "ακροαριστερά" (ναι, και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί δεν είναι με τον Λένιν, Στάλιν, Πολ Ποτ, πώς τους λένε; άμα δεν είναι σαν τους άλλους να το δείξουν, να σταματήσουν να μιλούν καν για "κέντρα φιλοξενείας", είναι πολύ ακροαριστερό) φταίει για τους μετανάστες. Η "ακροαριστερά" φταίει και που έκλεισε η Ακρόπολη λόγω καύσωνα. "Τελικά οι έλληνες κομμουνιστές δεν είναι καν έλληνες." Προφανώς. Αν ήταν, δεν θα υπερασπιζόντουσαν το δικαίωμα στην ύπαρξη αυτού που σου καλλιέργησε τη γη, αυτής που σου καθάριζε τις σκάλες, αυτού που σου έχτισε το εξοχικό, αυτού που πέθανε στα εργοτάξια των Ολυμπιακών έργων πριν αρχίσει το σώου, αυτού που ψαρεύει τα ψάρια που τρως, αυτής που πήδαγες όταν είχες ορέξεις, αυτής που πλένει πιάτα και κόβει σαλάτες στο μαγειρείο, αυτής που φρόντισε τον παππού και τη γιαγιά που δεν άδειαζες να φροντίσεις. Και με πολύ φτηνές τιμές, όχι σαν τις υψηλές, αιμάτινες τιμές που απαιτεί πια "το έθνος."

Χωρίς πρόσωπο, χωρίς όνομα. Η δαιμονική οικουμενικότητα. Αυτό το οποίο χωρά όλα τα κακά. The scapegoat. Το εξιλαστήριον θύμα. Αρκετά θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός. Και μάταια. Ο Μολλώχ δεν εξευμενίσθη. Τώρα να θυσιαστούν οι άλλοι λαοί. Για να εξευμενιστεί ο Μολλώχ. Για να μας δώσει πίσω τσοντοπεριοδικά, Βουλγάρες, έξυπνες σειρές διαγενεακού σεξ στο Mega, μπούτι και γόβα στιλέτο στον Αντένα, το Audi που πήρε η εφορία, διακοπές στις Μαλδίβες, κινητό 4G, τα καλά καγαθά της ανθρώπινης ιστορίας, τον αυθεντικό παράδεισο, που δεν είναι της Βόρειας Κορέας. Αίμα, περισσότερο αίμα. Να πεθάνουν οι σκούροι.

Ζητώ εξηγήσεις από τον συγκυβερνώντα Φώτη, που κατακεραύνωσε τον ρατσισμό, αλλά προ-ολυμπιακά. Ο Φώτης δεν βγαίνει στο τηλέφωνο. Είναι όμηρος του Σαμαρά και δεν τον αφήνουν να μιλήσει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις