Ο καπιταλισμός σπέρνει τον θάνατο


Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά και προκύπτουν από τον απολογισμό του Κοινωνικού Ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής. Χιλιάδες παιδιά πάνε σε κοινωνικά ιατρεία για να εμβολιαστούν. Υπάρχουν καρκινοπαθείς που χρειάζονται άμεσα χειρουργείο και πηγαίνουν εκεί, όπου παρέχεται κάποια στοιχειώδης φροντίδα για απλές παθήσεις ή κάποιες ιατρικές εξετάσεις, για να ζητήσουν βοήθεια επειδή δεν έχουν λεφτά να χειρουργηθούν. Πολλοί από αυτούς οδηγούνται σύντομα στο θάνατο. Εγκυες που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα νοσήλια για να γεννήσουν (σ.σ. στα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν τα 1.000 ευρώ) πηγαίνουν σε κοινωνικά ιατρεία για βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους και των παιδιών τους. Χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν για να εμβολιαστούν επειδή οι οικογένειές τους δεν έχουν χρήματα για το απαραίτητο εμβόλιο που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.
Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα ενός βάρβαρου σάπιου συστήματος που κυριολεκτικά στέλνει στο θάνατο ανθρώπους, όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις τεχνολογικές και επιστημονικές να θεραπεύονται ακόμα και σοβαρές αρρώστιες. Ομως, όταν επιστήμη, τεχνολογία, έρευνα, είναι στην υπηρεσία των πολυεθνικών, όταν η παραγωγή και διακίνηση φαρμάκου είναι εμπόρευμα που φέρνει κέρδος στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, όταν η Υγεία του λαού είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Επιπλέον, αναδεικνύεται ότι τα κοινωνικά ιατρεία που διαφημίζονται ως λύση μπροστά στην οξυμένη κατάσταση, δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες, εκτός από κάποιες υποτυπώδεις υπηρεσίες που παρέχουν και που δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά και τη διαπίστωση προβλημάτων όσων πηγαίνουν εκεί και ζητούν βοήθεια.

Μόνος δρόμος για να υπάρξει διέξοδος σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που το επόμενο διάστημα θα οξυνθούν περισσότερο είναι αγώνας για δωρεάν φάρμακο, για δημόσια δωρεάν Υγεία και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις