Νέα ΔΗΜΑΡκρατία...


«Θα υπάρξει παρέκκλιση από την προγραμματική βάση στην οποία συγκροτήθηκε η κυβέρνηση (...). Υπέρτερη αξία να διατηρήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη και στο ευρώ».
*
Τα παραπάνω δήλωσε χτες (ρ/σ Real) ο κ. Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Αυτή ήταν η απάντησή του στο ερώτημα τι θα πράξει το κόμμα του ενόψει των επικείμενων νέων βάρβαρων μέτρων.
Μέτρα που αφενός υποτίθεται ότι δε θα λαμβάνονταν, μέτρα που αφετέρου υποτίθεται ότι συνιστούσαν την «κόκκινη γραμμή» για τη ΔΗΜΑΡ...
*
Κατόπιν, λοιπόν, της δήλωσης του κ. Λυκούδη, υπενθυμίζουμε:
*
α) Η ΔΗΜΑΡ είναι... αριστερό κόμμα, δηλαδή κόμμα που αντιλαμβάνεται τη συνέπεια ως βασικό στοιχείο της ύπαρξής της.
Τόσο δε... αριστερό και άρα συνεπές (ένεκα ότι είναι... αριστερό) κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ, που ο γραμματέας της δηλώνει πως η κυβέρνηση θα «παρεκκλίνει» - και τούτο ούτε τρεις μήνες από τη συγκρότησή της - έναντι των συμφωνηθέντων, επί των οποίων είχε υποτίθεται συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση...
*
β) Η ΔΗΜΑΡ είναι... αριστερό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα που (θα έπρεπε να) αντιλαμβάνεται ως υπέρτερη αξία τον άνθρωπο, το μόχθο του, τον ιδρώτα του, τα δικαιώματά του.
Αντ' αυτών, η ΔΗΜΑΡ - όπως τόνισε ο γραμματέας της - έχει ανακηρύξει σε «υπέρτερη αξία» την Ευρωζώνη και το ευρώ.
*
Αν τώρα παραμένει ακόμα κάποια απορία για το ποιος είναι εκείνος ο λόγος που εξηγεί αυτές τις... αριστερές προτεραιότητες και ιεραρχήσεις της ΔΗΜΑΡ, η απάντηση είναι απλή:
Μα η ΔΗΜΑΡ, όπως ήδη τονίσαμε, είναι... αριστερό κόμμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις