Ε, όχι και αδοκίμαστοι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αδοκίμαστο κόμμα. Το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη, τα διαπιστευτήριά του απέναντι στον ΣΕΒ, στους εφοπλιστές (βλέπε Σίτι του Λονδίνου) και στις ενώσεις του κεφαλαίου ανά τον κόσμο (Λίμνη Κόμο, Τέξας κ.α.), στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τα «έργα» του όπου ασκεί διοίκηση, όπως στην Περιφέρεια Αττικής και στους Δήμους, μέχρι και οι «μνημονιακοί» βουλευτές που έχει μαζέψει στα ψηφοδέλτιά του, ένα πράγμα μαρτυρούν: Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς έχει δοκιμαστεί σε όλα τα επίπεδα αλλά, κυρίως, ότι είναι κόμμα καθόλα έτοιμο να πάρει τη σκυτάλη για την επιβολή της βάρβαρης πολιτικής, που για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, θα συνεχίσει να ματώνει το λαό.
O ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε ήδη πολύ καλά ως διοίκηση. Στην περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική ψήφισε, μαζί με τις άλλες παρατάξεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, και υλοποιεί τον προϋπολογισμό Σγουρού για το 2015. Εναν προϋπολογισμό καθαρά ταξικό, που δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για επιχειρηματικά έργα και ποσά που αντιστοιχούν ούτε σε ψίχουλα για έργα που αφορούν τη ζωή του λαού, όπως αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά. Προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα και την προστασία του περιβάλλοντος ακόμα και στη διαχείριση απορριμάτων, αφού το σχέδιο της Περιφέρειας στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με το νόμο 4042/12 και την κοινοτική οδηγία 2008/98 της ΕΕ. Στο Δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου, πατώντας πάνω στην απόγνωση και την ανέχεια χιλιάδων ανέργων, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να βάλει τέλος στη μόνιμη σταθερή εργασία και τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να προσλάβει 485 εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις, συμβάσεις έως 135 ημερομίσθια το χρόνο, συμβάσεις ακόμα και με 5 ημερομίσθια το μήνα! Ενώ στο Δήμο Περάματος έκλεισε το μοναδικό δημόσιο Βρεφικό Σταθμό, ψήφισε τον προϋπολογισμό που είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη δημοτική αρχή της ΝΔ, έχει αρχίσει απολύσεις στις καθαρίστριες των σχολείων και πάει λέγοντας.
Ο «αδοκίμαστος» ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει με κάθε ευκαιρία τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο. Με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για να μείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων χρηματοδοτεί την εξαθλίωση από τη φτώχεια του λαού. Μόλις την περασμένη Τετάρτη έδωσε και τις τελευταίες διαβεβαιώσεις στις επιχειρήσεις και βέβαια στο σκληρό πυρήνα του κεφαλαίου, τους εφοπλιστές, ότι «δε θα αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές» και υποσχέθηκε «σταθερό φορολογικό σύστημα» για να προσελκύσει επενδυτές. Ακόμα και για τις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση στους μονοπωλιακούς ομίλους, όπως των λιμενικών υποδομών (π.χ., λιμάνι Πειραιά), αυτό που έχει αφήσει να εννοηθεί είναι πως «ο γέγονε, γέγονε».
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί σε μια σειρά από κράτη της ΕΕ (π.χ., Ιταλία, Γαλλία) αλλά και εκτός ΕΕ (π.χ., ΗΠΑ), με τους χιλιάδες ανέργους, αστέγους, που ζουν με ψίχουλα. Ενώ στην GUE/NGL, εργαλείο του μορφώματος που λέγεται Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στο οποίο ένα από τα πρώτα βιολιά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν τον πόλεμο στη Λιβύη, την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, την υπονομευτική εκστρατεία ενάντια στην Κούβα, δεν καταδίκασαν την επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία κ.ά.
Μετά από αυτά, είναι επόμενο να έχουν θέση στον «αδοκίμαστο» ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο πρώην συνεργάτης του Κ. Σημίτη Κ. Τσουκαλάς, όσο η κ. Τζάκρη που ψήφισε με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια και, βέβαια, ο κ. Μιχελογιαννάκης, η κ. Μακρή και να μοιράσουν τις θέσεις τους στα ψηφοδέλτια. Οπως έχουν θέση στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώην σύμβουλοι και υπουργοί του Γ. Παπανδρέου, ο Κρ. Αρσένης, η Λ. Κατσέλη, Κοτζιάς, Ρουμπάτης και πάει λέγοντας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις